Robu în scandalul Filarmonicii: ”Dacă e nevoie îi dăm pe toți afară!”

1328

Primarul Timișoarei pune piciorul în prag în scandalul care a învăluit Filarmonica Banatul. Edilul șef spune că muzicienii care se află în grevă au obligația de a susține spectacolele și că, dacă nu își schimbă comportamentul, îi va da pe toți afară.

”Dacă cineva crede că un sindicat poate să dicteze cine e director, se înșeală. Cine e director se stabilește potrivit legii. Dacă va fi nevoie îi vom da pe toți afară. Nu se termină lumea cu ei. Să nu creadă că pot să își bată joc de melomanii acestui oraș și de acest oraș. Pot avea revendicări, dar toate au o limită. Dar să refuzi să cânți duminica pentru că tu trebuie să mergi la biserică pentru că esti angajat și la biserică, atunci du-te la biserică! Greșește și directorul uneori, i-am spus, dar greșesc și angajații. Nu pot ei să pună piciorul în prag pe motiv că sunt mulți. Dacă trebuie să facem concurs și să angajăm personal nou la Filarmonică, o vom face”, a declarat Nicolae Robu, primarul Timișoarei.

În timp ce scandalul nu pare să se domolească și muzicienii sunt din nou în fața instituției protestând, primarul Robu face sondaj pe Facebook. Îi întreabă pe oameni când vor să asiste la spectacole la Filarmonica Banatul.

”Actualmente, Filarmonica din Timișoara are spectacole regulare doar vinerea, în alte zile -de regulă sâmbăta sau duminica – organizându-se spectacole doar în mod excepțional. Considerați că (1) e bine așa sau ați prefera ca (2) și duminica sau sâmbăta să fie zi de spectacole regulare?”, scrie edilul pe Facebook.

3 COMENTARII

  1. In lungul anilor membrii orchestrei au fost exploatati mereu. Cunosc 2 persoane care lucreaza acolo si stiu in ce conditii au calatorit si cum au fost platiti in deplasarile in strainatate. Ne place sa ne mandrim cu ei, dar nu si sa-i respectam. Mereu ma intrebam cum se descurca cu asa salarii. Nu-l cunosc personal pe director, dar imi amintesc de el ca s-a angajat iepure in cursa pentru primarie. De asta este primarul asa vocal si anunta dicatorial ca „Dacă va fi nevoie îi vom da pe toți afară”. Adaug, nu doar Robu e dicator ci si Garboni, un ajuns pe seama angajatilor.

  2. N. Robu vbste că și cum ăia sunt sclavi pe plantatia lui….
    Restul, nici nu mai contează ce spune, ce sondaj face.
    Sa-i fie rusine. El este proiecția existenței timișorenilor, nu timișorenii sunt produsul lui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.