Robu, după vizita lui Iohannis: „Avem o infrastructură de cercetare de vârf” VIDEO

306

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, trage primele concluzii după vizita de luni a preşedintelui Klaus Iohannis la Timişoara. Robu a mers alături de şeful statului la Centrul Oncogen şi a rămas impresionat. Potrivit edilului, Timişoara poate concura la nivel mondial în domeniul cercetării.

„Avem o infrastructură de cercetare de vârf. Problema este că nu poţi ţine cercetătorii aici în condiţiile de salarizare existente. Există posibilităţi de a plăti salarii ridicare, de până la 4.000 de euro, dar asta nu se întâmplă în fiecare structură”, a declarat Nicolae Robu.

Primarul spune că, împreună cu preşdintele, a descoperit o problemă la centrul Oncogen: tinerii cercetori de aici nu sunt plătiţi pentru munca depusă.

„Am fost cu domnul preşedinte la un astfel de centru de cercetare, la Oncogen, şi, dincolo de ce am văzut, am fost mulţumiţi, încântaţi, domnul preşedinte a fost foarte statisfăcut să vadă tineri care îşi desfăşoară activitatea acolo, făcând cercetare la nivel mondial. S-a constatat că fac muncă voluntară. Îşi făceau doctorate, rezidenţiate şi conex lucrau la cercetări ştiinţifice”, a mai spus Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ