Robu despre lărgirea drumului spre autostradă: „E mult, mult prea lălăit acest proiect”

538

Consiliul Judeţean Timiş a pregătit proiectele pentru a începe lărgirea la 4 benzi a drumului judeţean 691 Dumbrăviţa – Giarmata – Autostrada A1 şi munca poate începe. Însă primarul Timişoarei, care reprezintă instituţia parteneră în proiect, adică Primăria orașului, se arată nemulţumit de timpul îndelungat pentru realizarea investiţiei.

Potrivit edilului şef, Nicolae Robu, lucrările sunt prevăzute să dureze 3 ani şi jumătate pentru fiecare tronson, lărgirea celor 16 kilometri fiind împărţită în două loturi. Asta înseamnă că în anul 2021, când Timişoara este Capitală Europeană a Culturii, nu vom avea acces spre autostrada cu Occidentul pe 4 benzi.

„Eu nu ştiu ce a fost în capul celor care au ales acest racord la autostradă. Am mers mereu pe ideea haideţi să lărgim totul la 4 benzi. E vorba de 16 kilometri de asfalt. Până la urmă suntem într-un parteneriat, titular fiind Consiliul Judeţean Timiş, ei s-au ocupat de detalii. Sunt surprins să văd acum că s-au alocat 42 de luni pentru tronsonul 1 şi 42 de luni pentru tronsonul 2. Este absurd să lăsăm aşa de mult timp. Noi realizăm în Timişoara circa 100 de kilometri de asfaltări pe an. Cum să stăm 42 de luni pentru 8 kilometri şi alte 42 de luni pentru alţi 8. E mult, mult prea lălăit acest proiect”, a spus Robu.

Lărgirea drumului spre autostrada A1 la 4 benzi este un proeict finanţat de Uniunea Europeană cu 60 de milioane de lei, costul total fiind de 80 de milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ