Robu dă vina pe administrația Ciuhandu pentru modul în care se face deszăpezirea în Timișoara

286

Agasat de imagini transmise de timișoreni, cu privire la modul în care arată drumurile din oraș, în condițiile ninsorii căzute fără oprire, edilul Robu a răbufnit pe rețeaua de socializare, explicându-le cetățenilor cine se face ”vinovat” de această situație. Primarul Timișoara dă vina pe vechea administrație pentru haosul de pe șosele, provocat în primul rând de numărul redus de utilaje ale operatorilor SDM și Retim, cu care primăria are contract.

Iată ce spune primarul, în drumul său de întoarcere de la Viena, spre Timișoara:

~~ Dragi timișoreni,

Știu că e greu în trafic, vă asigur că primesc non stop poze și filmulețe din întreg orașul (eu sunt de la ora 5.00 pe drum de la Viena spre Timișoara). Trebuie să înțelegem, însă, că mai mult de-atât nu se poate la ora actuală! Cele două firme operatori de deszăpezire -ambele ale Primăriei: sdm (100%) și retim (50%)- au intervenit toată noaptea și astă noapte și ieri noapte, dar… SUNT DEPĂȘITE! De ce? Pentru că nu au suficiente utilaje, limitându-se la cât le-a cerut caietul de sarcini de la licitație întocmit de administrația Ciuhandu și în consecință contractul, tot de-atunci, din 2011, unul jalnic pt oraș! Inițial, prin acest contract s-au prevăzut intervenții doar pe jumătate din străzile orașului, l-am suplimentat cu câteva sute -cu mai mult nu s-a putut-, dar tot rămân un sfert din străzi neprinse. Iar în privința numărului de utilaje, n-am avut nicio pârghie. Acest contract expiră în aprilie și veți vedea condițiile pe care le vom pune noi! Și, pe cale de consecință, veți vedea că în iernile următoare lucrurile vor merge cu totul altfel. Prin urmare, dau vina pe greaua moștenire, pt că DA, E UNA CHIAR FOARTE GREA! Eu trebuie să respect legea înainte de orice, chiar știind că îmi voi atrage înjurături la figurat și chiar la propriu, total pe nedrept! Și nu mă refer la cele de la presa mizerabilă, presa nepresă, de fapt, formată din paraziți sociali ce trăiesc din taxă de protecție și taxă de asmuțire! Această presă nepresă nu merită luată în seamă și știu că lumea nu dă doi bani pe ea. Din fericire, există și presă adevărată și implicit jurnaliști care se respectă pe ei și-și respectă și profesia, cum o respect și eu! Eu aveam în vedere mai sus percepțiile și înțelegerile cetățenilor de bună credință, contrariați și, evident, deranjați, văzând că lucrurile nu merg mai bine. Deci, stimați timișoreni, vă rog să înțelegeți că se lucrează, s-a lucrat toată noaptea și azi noapte, ca și ieri noapte, dar cu un număr insuficient de utilaje, pt că doar atâtea există, că atâtea prevede contractul moștenit de la administrația Ciuhandu! Abia înspre prânz, ca și ieri -și asta dacă nu mai ninge!-, vom vedea carosabilele negre! Realist și franc! ~~

1 COMENTARIU

  1. Pai contractele din 2011 au fost incheiate pana in 2016; si in 2016, prelungite cu act aditional, deci sub administratia Robu! Cine a impiedicat primaria sa ceara suplimentarea utilajelor in contract? Lipsa de „vizionarism”?

LĂSAȚI UN MESAJ