24.1 C
Timișoara
sâmbătă 13 aprilie 2024

Ritivoiu nu-l iartă pe Nica! Bătălia pe banii primarilor din Timiș se ascute | VIDEO

În ianuarie, prefectul Mihai Ritivoiu a atacat în contencios administrativ hotărârile privind repartizarea sumelor din fondul pus la dispozitia instituției si a celor defalcate din TVA către primării. Motivația a fost lipsa unor criterii clare pe baza cărora s-au alocat banii.

Peste 30 de petiții au fost depuse la instituția Prefectului, pentru a-l convinge pe Mihai Ritivoiu să își retragă contestațiile.

Apel lansat de președintele CJ Timiș și primari

Președintele Consiliului Județean, Alin Nica, a ieșit, astăzi, alături de colegi de partid, primari din mai multe localități timișene, pentru a transmite un mesaj pe această temă.

Alin Nica a făcut un apel ca prefectul să lase deoparte influențele politice.

Spun astăzi, cu toată responsabilitatea, că ceea ce a făcut prefectul județului Timiș în această contestare este un abuz și o blocare fără temei legal a activității întregii administrații publice locale din județul nostru. Gândiți-vă că sunt primării dintre cele 99 care compun județul nostru care se bazează pe sumele alocate de la Consiliul Județean Tim. Facem apel la buna credință a omului Mihai Ritivoiu, nu a membrului PSD Mihai Ritivoiu, să revină la rațiunea normală și corectă de a nu bloca administrațiile publice locale din județul nostru într-un an atât de dificil cum este 2024”, spune Alin Nica.

Printre cei afectați de blocajul bugetar este primarul PMP de la Săcălaz, Viorel Nicu. Acesta spune că nu are cum să facă un drum între două comune, din cauza lipsei fondurilor.

Strict despre Săcălaz ar fi vorba despre drumul dintre Beregsău Mic și Bogda, care este plin cratere și impracticabil. Da, afectează categoric această decizie a Instituției Prefectului de ataca în instanță. Acesta e primul aspect. Așa cum spunea și domnul președinte, cel puțin primăria Săcălaz, pe care o reprezint, va acționa în instanță, va merge pe procedura prealabilă prevăzută de contenciosul administrativ”, spune Viorel Nicu.

Răspunsul prefectului de Timiș

Prefectul de Timiș, Mihai Ritivoiu își menține poziția și subliniază că rezolvarea este, de fapt, în mâinile lui Alin Nica și a consilierilor județeni, pentru a putea relua distribuirea sumelor către primării.

Eu le-am spus și în urmă cu două săptămâni, singura variantă juridică prin care poate fi deblocată situația există și este în curtea Consiliului Județean. Consiliul Județean Timiș trebuie, într-o ședință de plen, să adopte o hotărâre prin care anulează aceste hotărâri și fac alte hotărâri cu alocare conform procedurilor legale, cu respectarea tuturor normelor și cu o procedură clară de alocare a banilor. Deci există varianta <pierdem timpul>. Ar fi de două ori mai grav dacă eu, acuma, după două săptămâni, m-aș pune să retrag o acțiune. Acțiunea asta nu am făcut-o ca un capriciu, nu pot s-o retrag așa, există niște raționamente juridice. Există un serviciu juridic care și-a dat girul”, spune Mihai Ritivoiu.

În ceea ce privește petițiile depuse azi la registratura Instituției Prefectului, Mihai Ritivoiu spune că sunt toate ”copy-paste” și că ”au semnalat faptul că hotărârea a fost aprobată cu un număr de 23 de volturi și că nu există niciun motiv ca prefectura să atace în contencios”.

Sursa: https://www.radiotimisoara.ro

Alte subiecte :

Pe bulevardul Cetății se va desfășura evenimentul „Străzi pentru Comunitate”

Comisia de Circulație din cadrul Primăriei Municipiului Timișoara a aprobat închiderea traficului rutier în data de 14.04.2024, pe Bulevardul Cetății, în...

Controale ale Gărzii Forestiere în Timiș. Ce au găsit autoritățile?

Inspectorii Gărzii Forestiere au luat la puricat mai multe drumuri publice, forestiere, dar și depozite de lemn ale unor firme din județ. Controale au...

Citește și :