Risipa de resurse alimentare trebuie încetinită VIDEO

34

La nivel mondial există un obicei de a dedica câte o zi anume la nivel mondial pentru câte o cauză importantă. Așa există ziua mediului, sau a sănătății ori a prieteniei. Una din zilele cu o destinație anume bine stabilită este cea a combaterii risipei de alimente.

Departe de a fi un simplu moft chiar atinge una din cele mai importante aspecte ale vieții moderne. În lume se face o enormă risipă de resurse alimentare. Și fenomenul tinde să crească de la an la an. Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș a considerat că trebuie să se alăture demersurilor de economisire a produselor alimentare și a marcat corespuinzător această zi aparte.

Ziua Internațională de Conștientizare a Risipei Alimentare a fost sărbătorită și la Centrul de afaceri de pe bulevardul Eroilor de la Tisa. În data de 29 septembrie, de Ziua Internațională de conștientizare a pierderilor și deșeurilor alimentare, Instituția Prefectului Județul Timiș și Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș au organizat un eveniment de informare și conștientizare a consumatorilor locali asupra efectelor majore, semnificative și pe termen lung, ale risipei alimentare.

Scopul acestui eveniment a fost de a încuraja derularea de acțiuni de prevenire și diminuare a risipei de alimente și de încurajare a donării produselor cu termen de expirare apropiat unităților din județul Timiș care au nevoie de susținere în acest sens. Acțiunea se înscrie într-o mai amplă campanie a Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, destinată creșterii gradului de conștientizare a cetățenilor asupra gravității dimensiunilor pe care le capătă fenomenul risipei alimentare, ca provocare majoră a societății moderne.

Evenimentul a avut forma unor dezbateri cu luari de cuvânt, ăntrebări și răspunsuri concrete despre această spinoasă problemă a risipei de alimente.

LĂSAȚI UN MESAJ