Riscul schimbării guvernului: un fals ”semnal de alarmă”!

790

Motto: „Vreau să trag un semnal de alarmă celorlalți lideri politici asupra priorităților județului. Schimbarea guvernului poate avea un impact greu de calculat la ora aceasta asupra județulu”, Călin Dobra, președintele CJ Timiș.

Președintele Consiliului Județean Timiș, domnul Călin Dobra, se dovedește a fi un excelent membru PSD, bun cunoscător al retoricii partidului stat. Fidel discursului înțeleptei doamne premier-demis, Viorica Vasilica Dăncilă, și domnul Dobra vrea să fie „aproape de fiecare român”. Ultimele declarații ale domniei sale, din 29 octombrie, din care îmi voi permite să citez în continuare, anunță că, urmare a investirii unui nou guvern al României, non-PSD, în județul Timiș va avea loc „blocarea investițiilor deja începute” exemplificând prin câteva „cazuri”, arhicunoscute, de ani și ani, de către timișoreni: stadionul „Dan Păltinișanu”, aflat „în faza de licitație cu studiul de fezabilitate”, Institutul Oncologic, unde „investiția este la nivelul actualizării tuturor documentelor”.

Pentru acestea și încă multe altele, aflate probabil în celebra fază de studiu de „prefezabiltate”, Domnia Sa a „bătut calea Bucureștiului săptămânal”, a „tras tare” pentru a aduce  fonduri europene în Timiș, a „rezistat tuturor presiunilor”, a „depus împreună eforturi…cu doamna ministru de a debloca acest proiect”…, „blocat de decenii”… „Cu cine vom discuta noi în continuare la Compania Națională de Investiții?”, se mai plânge domnul Dobra. Personal, mă mir că în legătură cu altă celebră tristă investiție, prin vechimea discuțiilor, centura de sud a Timișoarei, tace chitic. Sau să nu mă mir?! Sau poate că Domnia Sa o consideră deja realizată, dat fiind că se află în faza de „cercetare arheologică”?

Da, domnului președinte Dobra nu i-a fost deloc ușor în timpul multi-guvernării pesediste! Trei prim-miniștri în tot atâția ani, zeci și zeci de miniștri schimbați, răs-schimbați. Cunoaștem și noi expresia clasică „dragi tovarăși, nu ne-a fost ușor”! Chiar și cu proiecte mai vechi, cum ar fi al fațadei clădirii istorice, care adăpostește Prefectura și Consiliul Județean Timiș, nu-i este ușor domnului președinte! Deși costă 2 milioane de euro (!!), refacerea fațadei va dura doi ani!! Dar, trebuie să fim liniștiți, domnul Dobra ne-a asigurat, la demararea proiectului, că impozanta clădire va avea, la finalizarea lucrărilor, „culori prietenoase”! Aferim! 

Respectând ultima directivă politică de la centru, domnul președinte Dobra trage „semnalul de alarmă celorlalți lideri politici”. Avertismentul din finalul declarației sale „schimbarea guvernului poate avea un impact greu de calculat, la ora aceasta, asupra județului”, este adevărat! Studiile de prefezabilitate și fezabilitate sunt grav amenințate! Viitorul județului se va vesteji dacă doamna Dăncilă ne va părăsi! O singură speranță mai avem pentru trenul județean: să fie un semnal de alarmă fals! Și după poticnirea, inevitabilă unei astfel de manevre, întreaga garnitură să poată circula normal!

Lăsând ironia amară la o parte, declarațiile domnului președinte Călin Dobra nu fac decât să dezvăluie, chiar dacă involuntar, în ce hal de hipercentralism se tărăgănează, se tergiversează, se  amână toate investițiile de stat, mari și mici în România!

Prin urmare, în fața discursului pesedist plângăcios alarmist, național și local, prilejuit de schimbarea culorii politice a guvernului României, aș spune mai degrabă „ce-am avut și ce-am pierdut”, cu speranța că, odată și odată, cândva, vom avea și ceva mai bun!

2 COMENTARII

  1. D-lui C-I Dobra, fizico-matematician, sportiv,economist si nu in ultimul rând(sau da…!!!) președinte al C.J. Timis, i-ar mai lipsi o expertiza: aceea de astro-fizician! In viziunea dansului se vad milioane de meteoriți ce vor pogori asupra județului si țărișoarei noastre, cu impacturi devastatoare cauzate de schimbările geologice,magnetice si cosmice ale politicii românești! D-le Președinte, virtualii meteoriți nu sunt altceva ( in confuzia lansată in lipsa de argumente) decat niste droburi de sare pe care foarte multi politicieni, din lipsa de combat si idei, le vad peste tot si se folosesc de ele! Asa cum se folosesc de filozofia arhaico-tactica a evului mediu, “modernizată” la vremurile de azi: otrăviți fântânile, parjoliti holdele, sa nu rămână piatra pe piatra!

  2. „Scopul scuza mijloacele”. Aceasta milogeala politica, mascata sub forma unui mesaj menit a ne speria, depășește orice putere de intelegere si bun simt. Pai cum as putea eu sau altii ca mine sa va dam laurii unor realizari doar pentru ca sunteti PSD? Nu va este rusine sa afirmați cu atata tarie ca daca se schimba guvernul se vor abate asupra noastra vanturile Krakatau? Nu va e rușine ca banii aia, din care jumatate ni-i aruncati in ochi pe te miri ce activitati si cealalta jumatate este ascunsa bine in buzunarele voastre, sunt luati cu umprumut si platiti pe munca si creierii nostri? Dar de ce v-ar fi? Voi luati si plebea trudeste!
    Intre timp, noi ne bucuram de acest mirific declin al vostru si asteptam vremurile alea grele, pierderile incomensurabile estimate de voi, urmasii lui Nostradamus!
    Asa sa va ajute Dumnezeu!

LĂSAȚI UN MESAJ