Risc ridicat de incendii de pădure, în Grecia. Avertizarea emisă de MAE pentru români

69

Cetățenii români care se află sau doresc să călătorească în Grecia sunt informați că Secretariatul General de Protecție Civilă a emis o alertă de incendii de pădure (grad 4 din 5), începând de astăzi.

Regiunile vizate sunt Viotia, Insula Evia, Korinthia, Argolida, Peninsula Attica şi Lakonia, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Astfel, cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Atena: +302106728879, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCR) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Ambasadei României în Republica Elenă: +30 6978996222 şi cel al Consulatului General al României la Salonic: +306906479076.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă”, care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

LĂSAȚI UN MESAJ