Rezultate spectaculoase cu ajutorul terapiei prin apă, la Timişoara. Cum ar putea beneficia de hidroterapie micuţi din întreaga ţară

151

Asociaţia Şcoala Mamei Junior din Timişoara, condusă de medicul Ioana Vârtosu, sprijină copiii cu dizabilităţi să se recupereze prin intermediul unei terapii inedite. Şi anume, cea prin apă, cu ajutorul căreia au fost obţinute rezultate spectaculoase. Din cei o sută de copii cu deficienţe, care au beneficiat până în prezent la Timişoara de hidroterapie gratuit, zece dintre aceştia, care au venit pe lume prematur şi cu tetrapareză, merg singuri, fără susţinere, iar cinci sunt deja înscrişi la grădiniţe normale.

Şcoala Mamei Junior vrea să extindă aceste cursuri de terapie prin apă în mai multe oraşe din România şi tocmai de aceea s-a gândit să iniţieze o şcoală naţională de hidroterapie. “Lipsa bazinelor, lipsa fondurilor şi lipsa personalului fac ca acest tip de recuperare să fie indisponibil aproape în toate oraşele din România. Proiectul pentru care adunăm acum voturi spre finanţare doreşte să facă exact asta: să alegem zece oraşe în care să instruim doi kinetoterapeuţi în hidroterapie şi să aibe costurile de bazin plătite pentru primele trei luni ca să poată începe”, spune medicul timişorean Ioana Vârtosu.

Pentru ca proiectul să poată fi materializat, Şcoala Mamei Junior are nevoie de cât mai multe voturi. Asta pentru că proiectul a fost înscris în competiţia “Ţara lui Andrei” şi poate primi cel mult 15.000 euro. Beneficiari ai proiectului vor fi, în primă fază, 480 de copii cu deficienţe. Potrivit statisticilor, în România există aproximativ 70.000 de copii cu grad de handicap. Proiectul iniţiat de Şcoala Mamei Junior poate fi votat AICI!

LĂSAȚI UN MESAJ