REVOLUȚIE în salarizarea bugetarilor! Unele lefuri se vor dubla de la 1 Iulie

2549

Lapte și miere, din vară, pentru bugetari! Cel puțin așa ne asigură Ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu. Aceasta a declarat sâmbătă seară, la un post de televiziune, că de luni încep discuţiile cu sindicatele din ordinea publică şi sănătate despre legea salarizării unitare, urmând că veniturile până la pragul de 4.000 lei să se dubleze, iar cele care depăşesc acest nivel să se majoreze cu 45%, scrie hotnews.ro.

Întrebată dacă ar putea apărea modificări la proiectul legii salarizării unitare, în condiţiile în care sindicaliştii şi-ar dori anumite schimbări, Olguţa Vasilescu a spus că Ministerul Muncii este deschis la orice dezbatere, dar nu vrea să modifice proiectul.

În privința datei la care va ajunge în Parlament legea salarizării unitare, Vasilescu a susţinut că nu poate da un termen fix, deoarece trebuie să aibă loc o serie de discuţii cu sindicaliştii. „Trebuie să avem mai întâi discuţii cu sindicatele, dar, cel mai clar, este termenul pe care îl avem şi în programul de guvernare, că va trebui să fie adoptată până la dată de 1 iulie anul acesta”, a completat vicepreşedintele PSD.

Olguța Vasilescu spune că potrivit noii legi a salarizării, „sunt mai multe praguri” privind majorările salariale. „Până la pragul de 4.000 lei salariile se dublează, după 4.000 lei este o creştere cu 45% a salariilor, iar după pragul de 7.000 lei sunt creşteri, dar nu foarte mari”, a adăugat ministrul.

În privința pensiilor, Vasilescu a precizat că „următoarea majorare este de la 1 iulie pentru absolut toţi pensionarii din România, când creşte punctul de pensie la 1.000 lei”.

Confederaţia Naţională Sindicală (CNS) „Cartel Alfa” îi cere ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, să renunţe la separarea salariilor de indemnizaţii, în noua lege a salarizării, în condiţiile în care indemnizaţiile demnitarilor, primarilor, preşedinţilor de consilii judeţene ar fi raportate la salariul mediu, în timp ce restul salariilor din sistemul public sunt raportate la salariul minim.

„Stabilirea bazei de raportare a indemnizaţiilor demnitarilor, primarilor, viceprimarilor, preşedinţilor de consilii judeţene, vicepreşedinţilor, etc la salariul mediu, în timp celelalte salarii din sistemul public sunt raportate la salariul minim din grilă, instituie un tratament diferenţiat al acestor angajaţi publici în raport cu ceilalţi”, arată reprezentanţii CNS „Cartel Alfa” într-o scrisoare deschisă adresată ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu.

Comitetul Confederal al CNS „Cartel Alfa” consideră că intenţia Guvernului de a separă astfel salariile de indemnizaţii în nouă lege a salarizării unitare, care urmează să fie discutată cu sindicatele, reprezintă „o aroganţă a aleşilor”.

Sursa: hotnews.ro

1 COMENTARIU

  1. Oamenii astia nu-si dau seama ca arunca tara in haos ????? Crescind salarile bugetarilor la asa nivel firmele private nu vor putea mari preturile imediat ca sa dea salarii similare celor de la privat ,nu vor putea pentru ca unii lucreaza cu contracte semnate pe chiar si un an de zile ,deci pretul nu se poate modifica ,dacas nu maresti salarile aproximativ cum se maresc la bugetari direct din bagheta magica ,iti vor pleca angajatii in bloc .Foarte multe firme private vor ramine fara oameni si vor intra in faliment .Crescind salarile la bugetari va apare o supra cerere de produse si servicii care vor duce la cresterea galopanta a preturilor ,va creste inflatia ,va creste deficitul bugetar in mod accelerat , Romania in acest moment si-a depasit deficitul admis de 3% de catre UE ,atunci va fi scandal monstru cu UE . Valuta cind se intra in inflatie …si se va intra ,valuta va creste direct proportional cu aceasta unda de soc .Cresterea valutei va fi o alta consecinta cu efect in lant dupa aceste promisiuni inconstiente .
    Olguta Vasilescu afirma ca se vor dubla salarile bugetarilor .Cind S-a propus in timpul lui Basescu-Boc ,crestere de 50% ,toti oamenii normali la cap au spus ca este o nebunie , taxele nu se colecteaza mai mult dar se promit galeti de bani .Investitiile in autostrazi si lucrari publice vor fi zero . In loc sa se sprijine mediul privat care este motorul economiei se stimuleaza sectorul de stat ,bugetarii . Nu iese nimeni in strada pentru HAOSUL in care ne vor arunca astesti populisti inconstienti ?

LĂSAȚI UN MESAJ