Revolta unui medic! „Domnu Dragnea… pacienților tratați în jeg, cu bacterii și aparate vechi, când le cereți scuze?”

425

Medicul care a strâns bani pentru bărbatul bătut crunt, în 31 martie, pe scările unui pasaj din Braşov, îl întreabă, într-o postare pe Facebook, pe Liviu Dragnea, când are de gând să ceară scuze „pacienților tratați în jeg, cu bacterii, cu tratamente improvizate şi cu aparate vechi”.

„Domnu’ Dragnea, am înțeles că v-ați cerut scuze pușcăriașilor. Adevărul e că se impuneau aceste scuze, cum să nu. Eu vreau însă să vă întreb ceva: pacienților care au fost și sunt tratați în jeg, cu bacterii, cu tratamente improvizate, cu aparate vechi, lor când aveți de gând să le cereți scuze?”, scrie, pe pagina sa de Facebook, medicul Vasi Rădulescu.

Medicul mai scrie că un pușcăriaș ajunge la închisoare pentru că este pedepsit şi că merită niște condiții minimale, dar nu trebuie uitat că este vorba despre oameni care omoară, violează, distrug familii, etc. Pacienţii, în schimb, ajung la spital pentru a se face bine, după ce au plătit asigurare.

”Dar voi ați furat banii, pentru că se fură ca-n codru în Sănătate. E normal să mai existe astfel de saloane? E normal să nu fie ventilatoare mecanice în secțiile ATI de copii? E normal să colcăie nepotismele peste tot, alimentate cel mai mult chiar de voi? E normal să sufere oamenii care merg la spital pentru a se trata și merită condiții excelente, dar ajung în saloane mai rele decât celulele? Ei sunt practic pedepsiți pe nedrept. Lor când ai de gând să le ceri scuze, Liviule? Când o să-i ceri scuze vârstnicului de la Timișoara care a ajuns în acest salon de boli infecțioase (ce ironie, că pare generator de infecții)? Când, Liviule?”, scrie medicul, ataşând o poză dintr-un salon al Spitalului de Boli Infecţioase din Timişoara, care a fost în atenţia opiniei publice în iarna acestui an din cauza condiţiilor mizere.

Medicul Vasi Rădulescu este cel care a strâns bani pentru bărbatul bătut crunt, în 31 martie, pe scările unui pasaj din Braşov, impresionat de situația în care se afla acesta. Medicul a adunat 90.000 de lei, după care a urmărit îndeaproape soarta bărbatului bătut.

Postarea medicului face referire la declarația președintelui PSD, Liviu Dragnea, care, vorbind despre modificarea Codurilor penale, și-a cerut iertare „miilor de români care unii stau în pușcărie pe un articol neconstituțional, alții sunt târâți în tribunale pe baza aceluiași articol sovietic, iar alții sunt târâți pe la DNA și mai sunt și alte mii sau zeci de mii care nici măcar nu știu că au dosar”.

„Îmi cer iertare că s-a lungit atât de mult elaborarea codului Penal. Probabil că nu o să mă ierte. Maniera pe care noi am avut-o, pe care eu am avut-o de a avea o abordare procedural corectă, în Parlament, s-a dovedit că a fost una greșită, pentru că în Parlament nu se mai poate vorbi de adoptarea cu procedură normală – dezbateri, adoptare și promulgare”, spunea Liviu Dragnea.

sursa: stiripesurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.