Revenire surpriză în lotul ACS-ului

411

Prim-divizionara a parafat al doilea transfer al toamnei, aducând tot un nume din străinătate. Vorbim practic de o revenire pentru că jucătorul transferat de alb-violeți este nimeni altul decât spaniolul Fernando Llorente – unul dintre străinii apreciați în sezonul trecut.

ACS Poli Timișoara l-a ”repatriat” pe unul dintre cei mai eficienți fotbaliști din stagiunea precedentă, ibericul Fernando Llorente. Închizătorul a revenit pe Dan Păltinișanu pe un contract valabil până în luna iunie 2017. Mutarea sa a fost posibilă pentru că mijlocașul a venit din postura de jucător liber de contract.

Llorente, 25 de ani, a fost unul dintre puținii fotbaliști ai lui Poli a cărui evoluție a fost apreciată în stagiunea precedentă. Absența închizătorului cauzată de o accidentare a fost sinonimă cu seria de rezultate dezastruoase pentru bănățeni. Spaniolul a prins 31 de jocuri pentru Poli și a marcat un gol.

Llorente începuse acest sezon în prima ligă a Portugaliei, la CF Beleneses, dar nu a prins prima echipă și a fost pus pe liber de lusitani zilele trecute. Zvonurile despre venirea sa la Timișoara au apărut în urmă cu o săptămână. Se vorbea de o revenire la pachet alături de celălalt spaniol ”minune” al lui Poli, Javi Hernandez. Acesta din urmă a semnat recent în prima ligă poloneză, la Gornik Leczna și se părea că varianta a căzut definitiv pentru Poli.

Gruparea de pe Dan Păltinișanu a anunțat astăzi revenirea lui Llorente, astfel că mijlocașul defensiv se va afla probabil în lotul timișorenilor la următorul meci oficial. Poli joacă miercuri contra Concordiei Chiajna în sferturile de finală ale Cupei Ligii. Meciul este programat de la ora 18, pe stadionul Dan Păltinișanu.

Llorente este al doilea transfer al bănățenilor în aceste zile după cel al fundașului croat Leopold Novak. Ionuț Popa mai are în vedere legitimarea unui atacant pentru a acoperi plecarea lui Robert Elek.

LĂSAȚI UN MESAJ