Reunire cu multe semne de întrebare în tabăra campioanei

84

S-a sunat adunarea pentru campioana din Ronaț înaintea unui sezon extrem de dificil. Rugbiștii speră că problemele financiare ale clubului SCM nu își vor pune din nou amprenta asupra evoluției echipei.

Cu 3 săptămâni rămase până la deschiderea sezonului rugbistic, SCM Timișoara Saracens s-a reunit. Campionii de cinci ori în acest deceniu au început munca în Ronaț, pe același teren ce se prezintă la fel de rău. Condițiile proaste de pe arena Gheorghe Rășcanu se alătură problemelor financiare existente, respectiv restanțelor salariale și a primelor. Situația campioanei reflectă tabloul perfect pentru sportul timișorean în anul 2018…

”Situația financiară te afectează în viața de sportiv. La fel ca în anul trecut când din aceleași motive am avut suișuri și coborâșuri. De opt ani de când am venit aici tot aștept să văd îndeplinite planurile care ni s-au prezentat atunci. Cu siguranță eu nu o să mai văd arena asta modernizată, sper ca măcar colegii mai tineri să reușească. Sperăm ca lucrurile să se rezolve pentru că ne așteaptă un sezon foarte greu, cu meciuri multe și obiective”, a anunțat căpitanul Vasile Rus.

Puține sunt certitudinile legate de campioana Superligii în această vară. Este cert că au plecat Badiu, Seniloli și Tangimana, ultimul foarte probabil va continua la CSM București. Se vorbește de venirea unui mijlocaș la grămadă, însă deocamdată niciun nume nu a fost confirmat. De asemenea se urmărește aducerea unui pilier.

”Am încept munca și avem 2 săptămâni cu antrenamente grele. Apoi avem o săptămână de pregătire tactică pentru primele meciuri. Cupa Regelui o vom folosi ca și pregătire pentru sezonul de toamnă. Atmosfera a fost bună la prima ședință în ciuda problemelor din club”, a subliniat și antrenorul Sosene Anesi.

Prima zi a fost dedicată testărilor Yo-Yo menite a stabili nivelul rugbiștilor. Startul jocurilor oficiale va avea loc în 11 august, în Cupa Regelui, contra nou-promovatei Stejarul Buzău. Meciurile cu adevărat importante încep în toamnă, în septembrie Superliga și în octombrie Cupa Challenge.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.