Rețetă Pomișor de Crăciun

51

Rețetă Pomișor de Crăciun- rețeta cu care îi vei înveseli pe toți cei din jurul mesei!

Ingrediente Pomișor de Crăciun:

✽ 230 ml lapte

✽ 75 g unt

✽ 70 g zahăr

✽ 2 pliculeț‑e zahăr vanilat

✽ 450 g făină

✽ un praf sare

✽ un plic drojdie uscată

✽ un gălbenuș

✽ o lingură lapte

✽ zahăr pudră, pentru servit

 

  1. Laptele ­și untul se pun pe foc cât să se încălzească ­și să se topească, fără a fierbe. Apoi, se pun într-un vas mai mare.

2 Se adaugă zahărul, zahărul vanilat, sarea, făina, drojdia. Se frământă, apoi se împarte aluatul în 11 bucăți, 10 pentru globulețe ­și una pentru piciorul pomi­șorului. Se acoperă cu un ­șervet curat de bucătărie ­și se lasă la crescut pentru o oră.

3 Se pun bilele crescute în tava de copt tapetată cu hârtie, respectând dimensiunile ș­i modul de aș­ezare pentru a forma un pomi­șor de Crăciun.

4 Se unge pomiș­orul format cu gălbenuș­ amestecat cu lapte ­li se coace 20 de minute.

Se scoate ­și se lasă la răcit. Se serveș­te pudrat cu zahăr.

 

Sursa: libertateapentrufemei.ro

LĂSAȚI UN MESAJ