Restanţierii care datorează până la 40 de lei bugetului local, iertaţi de autorităţile timişorene

244

Timişorenii care au restanţe la plata taxelor şi impozitelor locale mai mici de 40 de lei pentru anul 2015 scapă de datorii. Asta pentru că aleşii locali au aprobat un proiect de hotărâre care permite autorităţilor să ierte această categorie de contribuabili. Motivarea este foarte simplă: recuperarea definitivă a creanţei de 40 de lei poate genera costuri şi de peste 2.000 de lei.

“Arătăm că, pentru realizarea măsurilor necesare în vederea încasării acestor creanțe fiscale, cheltuielile de executare, necesare a fi avansate, începând cu cele ce privesc comunicarea somaţiei până la cele de privesc măsurile de executare silită, respectiv poprire şi valorificare a bunurilor, depăşesc valoarea creanţei fiscale urmărite. De asemenea, modalităţile de executare a unei creanţe al cărui cuantum este sub 40 de lei sunt oarecum restanţe pentru organul de executare şi prin raportare la prevederile art. 227 din Legea nr. 207/2015”, motivează conducerea Direcţiei Fiscale a Primăriei Timişoara.

De stingerea creanţelor mai mici de 40 de lei beneficiază deja, de anul acesta, cetăţenii din Lugoj sau Reşiţa. La Timişoara însă, aleşii locali au aprobat prevederea de abia acum, la trei luni de la intrarea în vigoare a noului Cod Fiscal.

“Creanţele fiscale restante administrate de organul fiscal central, aflate în sold la data de 31 decembrie a anului, mai mici de 40 lei, se anulează. Plafonul se aplică totalului creanţelor fiscale datorate şi neachitate de debitori”, se arată în Codul Fiscal.

În Timişoara, aproximativ 8.000 de persoane au restanţe la bugetul local mai mici sau egale cu 40 de lei. Valoarea datoriilor nu depăşeşte 160.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.