Responsabilitate și solidaritate pentru sănătate în comunitate

63

Asociația Centrul de Resurse pentru Regenerare Urbană se alătură efortului de limitare a infecției cu COVID 19 derulând în cadrul programului Centrul Mobil de Medicină Comunitară Banat o campanie de transmitere către comunitățile defavorizate a informațiilor oficiale legate de combaterea infecției cu COVID 19.

Dezinformarea, incertitudinea, reprezintă pericole care pot destabiliza o societate aflată în impas așa cum ne aflăm noi acum. În data de 22.03.2020 o echipă de 4 voluntari s-a deplasat în localitățile Pesac, Periam, Sânpetru Mare (Igriș) și Saravale. E greu să asiguri minimul de igienă când 50 de gospodării se alimentează de la aceeași pompă de apă, când gospodăria nu este conectată la canalizare sau accesul la produse de igienă este redus.

Nu au fost convocate întâlniri publice, ci au fost postate materialele puse la dispoziție de către Direcția de Sănătate Publică Timiș. Persoanele întâlnite pe stradă au fost sfătuite să-și limiteze deplasările, să stea cât mai mult în casă, să anunțe orice încălcare a condițiilor izolării la domiciliu.

LĂSAȚI UN MESAJ