11.4 C
Timișoara
joi 29 februarie 2024

Respectarea legislației de mediu, o prioritate a Primăriei Timișoara

Primăria Municipiului Timișoara, prin Poliția Locală, continuă să aplice sancțiuni severe pentru nerespectarea regimului deșeurilor.
Astfel, o societate comercială care își desfășoară activitatea pe str. Stan Vidrighin a fost identificată ca fiind responsabilă pentru abandonarea deșeurilor pe spl. Nicolae Titulescu. Societatea, având ca obiect de activitate confecționarea de încălțăminte, a fost sancționată cu amendă de 60.000 de lei, în conformitate cu prevederile OUG nr. 92 din 2021, privind regimul deșeurilor. De asemenea, polițiștii au dispus și măsura prin care contravenientul este obligat să igienizeze locația și să predea deșeurile unui operator autorizat. 
După control, firma a achitat amenda și a asigurat ridicarea deșeurilor și predarea lor în vederea eliminării.
În anul 2023, Serviciul de Protecție a Mediului din cadrul Poliției Locale a aplicat  1131 de sancțiuni contravenționale, în valoare 2.908.650 lei. Tematicile de control vizează abandonul deșeurilor, respectarea normelor legale pentru activitatea pe santiere, colectarea selectivă, terenuri virane, gestionarea deșeurilor, contracte de salubrizare, neîntreținerea curățeniei la locurile de precolectare a deșeurilor. 
Din totalul sancțiunilor aplicate, 36 vizează nerespectarea regimului deșeurilor, iar valoarea amenzilor aplicate este de 785.000 lei. 
Reamintim că amenzile pentru aceste contravenții, în conformitate cu prevederile OUG nr. 92 din 2021, sunt semnificative, iar cei care abandonează deșeuri sau nu respectă normele legale de colectare riscă plata unor sancțiuni de zeci de mii de lei, la care se adaugă și costurile de igienizare a spațiilor unde au fost depozitate ilegal sau neconform.

Alte subiecte :

Cum arată calendarul complet al alegerilor din acest an

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, miercuri seara, la România TV, calendarul stabilit în coaliție pentru toate alegerile din acest an: 9 iunie – alegeri locale...

Ajutoarele de stat plătite companiilor din România în 2023 reprezintă 2% din PIB

Companiile economice din România au beneficiat de ajutoare de stat plătite în cursul anului 2023 în valoare totală de circa 29,5...

Citește și :