Reșițenii mai au de învățat în privința colectării selective, iar Primăria despre cum trebuie gestionat acest proces

135

Deși colectarea selectivă a deșeurilor reciclabile din Reșița lasă încă de dorit, reprezentanții Primăriei se declară mulțumiți de modul în care decurge acest proces de când în municipiu au fost depuse containerele colorate.

Începând cu luna martie, Primăria Reșița a amplasat pe raza municipiului, pe platformele de colectare a deșeurilor menajere de la populație, containere speciale pentru colectarea selectivă a deșeurilor reciclabile, diferențiate prin culori: galben — pentru deșeuri din plastic și metal; albastru — pentru deșeuri de hârtie și carton; verde — pentru deșeuri din sticlă.

Deoarece au existat nemulțumiri privind ridicarea acestor containere și pentru că în multe cartiere adesea deșeurile se revărsau peste pubelele colorate, administrația locală informează locuitorii asupra programului și modului de ridicare a deșeurilor depozitate mai mult sau mai puțin selectat de către reșițeni.

Golirea containerelor destinate deșeurilor reciclabile se va face în fiecare zi, de luni până vineri, după un program stabilit împreună cu operatorul de salubritate S.C. Brantner Servicii Ecologice S.R.L. – punct de lucru Reșița, cu un autocompactor de același tip ca și cele utilizate pentru golirea containerelor pentru colectarea deșeurilor menajere (de tablă). Primăria face precizarea că această autospecială este utilizată doar pentru colectarea deșeurilor reciclabile și în fiecare zi se utilizează pentru un anumit tip de deșeu reciclabil, astfel:

Luni și marți – deșeurile provenite din plastic și metal (containerele galbene), miercuri și joi – deșeurile din hârtie și carton (containerele albastre), vineri (o dată la două săptămâni) – deșeurile din sticlă (containerele verzi). Programul de ridicare a deșeurilor reciclabile poate suferi modificări în funcție de gradul de încărcare al containerelor.

Din luna martie și până în data de 16 august a fost colectată de pe raza municipiului Reșița o cantitate totală de deșeuri de 125.537 kg, cea mai mare cantitate de deșeuri reciclate fiind înregistrată în luna iunie, când s-au ridicat 27,594 kg.

Primăria face încă o dată apel la populație să depoziteze selectiv deșeurile menajere și să nu depună în containere decât strict deșeurile pentru care au fost destinate și nu alte tipuri de deșeuri.

LĂSAȚI UN MESAJ