20.7 C
Timișoara
miercuri 29 mai 2024

Repartizare liceu 2019 online pe Edu.ro

Elevii află unde vor învăța pentru următorii patru ani după aflarea primelor rezultate la repartizare liceu 2019 online pe Edu.ro.

Ministerul Educației a afișat rezultatele la repartizarea computerizată pe Edu.ro. Rezultatele la repartizare liceu 2019 online pe Edu.ro sunt disponibile AICI.

12 iulie 2019 este data la care se va face repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat a absolvenților clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor. În aceeași zi vor fi comunicate rezultatele candidaților repartizați în învățământul liceal de stat și vor fi afișate listele cu locurile neocupate.

Repartizarea elevilor se face în mod descrescător, după medii, fiecare candidat urmând a fi repartizat, începând de la cel cu media cea mai mare până la cel cu media cea mai mică, la unul dintre liceele trecute în fişă.

Calculul mediei de admitere la liceu se face astfel:

MA=0,2 × ABS + 0,8 ×EN* unde:

– MA este media de admitere;
– ABS este media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a;
– EN* este media generală obținută la evaluarea națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a.

După aflarea rezultatelor la repartizare licee 2019, elevii trebuie să depună dosarele de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați.

Sursa: observator.tv

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :