Relațiile bilaterale româno – germane aduse în discuție la Berlin

160

Din perspectiva bunelor relații la nivel politic internațional, dar și interumane, deputatul Forumului Democrat German din România, Ovidiu Ganț va face o vizită de o săptămână în Germania împreună cu colegi din Comisia de Politică Externă a Camerei Deputaţilor.

La Berlin vor avea loc întâlniri cu membrii Comisiei de Politică Externă a Bundestagului, cu reprezentanţi din conducerea Ministerului de Externe (Secretar de Stat) şi cu membrii ai Grupului Parlamentar de Prietenie România – Germania.

Se vor dezbate stadiul actual al relaţiilor bilaterale româno-germane, chestiuni de politică europeană şi de politică globală cum ar fi, de exemplu, situaţia din Orientul Mijlociu. Acest aspect este unul extrem de presant pentru întreg ansamblul de state europene.

Totodată, la invitaţia lui Norbert Kartmann, Preşedintele Parlamentului din landul Hessa, partea română va fi primită de către domnia sa la Wiesbaden. Vor mai avea loc întâlniri cu reprezentanţi ai diasporei şi ale Societăţii Germane de Politică Externă.

De asemenea, Ovidiu Ganț mai are programate întâlniri şi cu proaspăt numitul Împuternicit al Guvernului Federal pentru Combaterea Antisemitismului, doctorul Felix Klein, şi cu Împuternicitul Guvernului Federal pentru Imigrare şi Minorităţi Naţionale, doctor Bernd Fabritius.

LĂSAȚI UN MESAJ