Regionalizarea României rămâne o decizie politică, declară premierul Dacian Cioloș! VIDEO

271

Prezent la Timișoara, la Universitatea de Vest, pentru ceremonia de decernare a titlul de Doctor Honoris Causa pentru fostul preşedinte al Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, primul ministru Dacian Cioloș dă vina pe politicieni pentru tergiversarea procesului de regionalizare a țării.

Dacian Cioloș spune că un guvern de tehnocrați nu-și poate asuma misiunea de regionalizare a României. ”Guvernul poate propune acest lucru dar decizia trebuie să fie una politică, pentru că așa este normal” spune Cioloș.

Premierul este conștient de importanța procesului de regionalizare, singura șansă pentru dezvoltarea României pe baza unui program real de atragere de fonduri europene, care se dau cu prioritate pe programe regionale și euro-regionale.

Primul ministru Dacian Cioloș, spune că guvernul pe care-l conduce poate reîncepe discuții pe această temă, dar decizia rămâne la nivelul politicului: ”prioritatea mea și a Guvernului pe care-l conduc este acum fucționarea optimă a Administrație centrale ș locale, pentru că nu sunt mulțumit de cum merg lucrurile la ora actuală” precizează Dacian Cioloș.

Regionalizarea a fost o prioritate, cel puțin declarativ, pentru alianța USL, care a și încercat implementare acestui deziderat. Nu a existat însă voință politică pentru a duce la capăt acest proiect, chiar dacă USL se lăuda cu o majoritate confortabilă în Parlament. Interesele individuale sau de grup și teama unora dintre șefii actuali din administrațiile județene de a-și pierde privilegiile au fost mai puternice decât utilitatea regionalizării.

LĂSAȚI UN MESAJ