Regele de pe eșicher se mută la Ghiroda

206

Club Sportiv Comunal Ghiroda și Giarmata Vii organizează în perioada 20-24 August, Turneul Internațional de Șah pentru juniori „Cupa Viitorului Ghiroda 2018”, eveniment foarte important pentru comunitatea locală, omologat la FIDE (Federația Internațională de Șah).

Evenimentul va marca și deschiderea secției de șah pentru juniori și seniori în Ghiroda și Giarmata Vii. Turneul se va desfășura pe echipe a câte 4 mese/echipă și este destinat în exclusivitate juniorilor, deci jucatorii vor trebui să fie născuți după data de 01.01.1998.
Printre echipele care și-au anunțat deja participarea la turneu se află: HUN Budapesta, Bulgaria, CSC Ghiroda și Giarmata Vii, UVT Timișoara, Giroc, Css1 Timișoara, CSC Dudeștii Noi, Mediator Giarmata, Vados Arad, Craiova.

„Cupa Viitorului Ghiroda 2018 este prima ediție a unei competiții de șah internaționale care se joacă pe echipe și își propune să fie unul din turneele cele mai reprezentative la nivel european pentru juniori ca și turnee pe echipe. Sunt nenumărate competiții de juniori în țară și în străinătate, dar partea de concursuri pe echipe a fost puțin neglijată.
Se dorește, pe această cale, să se dezvolte o tradiție la Ghiroda. Aceasta va ajuta copiii să crescă, să se dezvolte și să reușească să construiască ceva împreună, să se responsabilizeze practicând acest sport minunat. Ghiroda va alinia pentru această ediție o echipă din care vor face parte jucători din loturile naționale de juniori, legitimați la club, sau chiar din Ghiroda”,spune Rudolf Dombi arbitru internațional.

Clubul Sportiv Ghiroda si Giarmata Vii funționează ca instituție publică, în subordinea primăriei Ghiroda, și din august 2018, și-a deschis porțile cu activități sportive pentru copii și seniori.

„Avem planuri frumoase pentru copii, ne propunem să le oferim o pregătire sportivă de elită, să participăm la competiții sportive și la campionate naționale și internaționale. Astfel, ne vom desfășura activitatea pe următoarele secții sportive unde infrastructura existentă ne va permite: atletism , arte marțiale, baschet, box, culturism, gimnastică, fotbal, handbal, judo, șah, tenis de câmp, tenis de masă, volei, dans sportiv, motociclism, înot, urmând a mai fi adaugate încă două secții: arte marțiale de contact și badminton. Menționăm că unele din secțiile de mai sus se adreseaza și seniorilor. ”, declară Marius Poclid, director al CSC Ghiroda.

Toți doritorii sunt așteptați la Căminul Cultural Ghiroda, la cel mai important turneu de șah organizat în partea de vest a țării.

LĂSAȚI UN MESAJ