Referendum pentru trecerea staţiunii Buziaş în patrimoniul oraşului

750

Referendum după referendum în Timiş! Autorităţile din Buziaş pregătesc şi ele un scrutin prin care vor să ştie dacă populaţia doreşte trecerea staţiunii în patrimoniul oraşului. Alegătorii îşi vor exprima opţiunea în 11 decembrie, odată cu alegerile parlamentare.

Staţiunea Buziaş are capital privat, aparţinând companiei SIF Transilvania. Patrimoniul staţiunii este compus din izvoare, mai multe hoteluri, clădiri istorice, cum este Cazinoul, dar şi terenuri.

Primaul oraşului, Sorin Munteanu, susţine că trecerea staţiunii în subordinea Primăriei ar însemna investiţii şi schimbarea în bine a situaţiei în care se află acum staţiunea.

„Va fi un referendum pentru consultarea populației cu privire la achiziționarea pachetului majoritar al Stațiunii. Potrivit legislației, vom face toate demersurile privind o consultare populară la care cetățenii să vină perfect informați. Vom avea dezbateri publice, o campanie de diseminare a tuturor informațiilor referitoare la acest subiect, la posibilitatea cumpărării stațiunii și aici cel mai important lucru este patrimoniul imens pe care îl deține aceasta”, a declarat Sorin Munteanu, primarul Buziaşului.

Edilul şef a şi negociat preţul pentru cumpărarea pachetului de acţiuni a staţiunii, acesta fiind de 3,2 milioane de euro, şi ar putea fi plătit în 15 ani.

Dacă staţiunea trece în patrimoniul Primăriei, atunci se pot depune proiecte şi pe fonduri europene pentru dezvoltarea staţiunii.

LĂSAȚI UN MESAJ