14.1 C
Timișoara
sâmbătă 18 mai 2024

Redeschiderea școlilor, riscantă. De ce refuză profesorii să se vaccineze? Expert: Ocupați cu școala online, probabil nu s-au informat

Redeschiderea școlilor este o decizie riscantă, în condițiile în care, pe de o parte, există o mare reticență privind vaccinarea în rândul profesorilor, iar pe de altă parte, apar mutații ale virusului care fac mai vulnerabili la infecții copiii, iar aceștia pot transmite mai departe virusul către membrii familiei, a explicat la Digi24 Ioana Stăncel, expert în politici de sănătate publică.

„Doar vaccinarea cadrelor didactice și a personalului auxiliar nu asigură un status imunologic, în așa fel încât să permită imediat deschiderea școliilor”, a subliniat Ioana Stăncel.

„Decizia privind deschiderea școlilor este o decizie complexă, care ia în considerare toate evenimentele epidemiologice, nu numai cele de imunitate. Pentru că dacă vaccinăm profesorii – dacă doresc să se vaccineze, pentru că am văzut unele studii care spun că mai mult de jumătate, 60 la sută, refuză vaccinarea – , dacă nu putem să-i vaccinăm pe toți, pentru că este un act voluntar, cu consimțământul fiecărui individ, și dacă observăm că apar mutații, apar tulpini care au o tropicitate pentru copii, pentru vârstele mici, copiii nefiind persoane vaccinabile, riscul foarte mare este să existe epidemii în rândul copiilor sau în rândul copiilor care transmit acasă”, a explicat Ioana Stăncel.

Întrebată ce mesaj transmit mai departe oamenilor cadrele didactice, dacă refuză să se vaccineze, Ioana Stăncel a spus că „probabil că până la acest moment, cadrele didactice au fost ocupate cu activitatea de predare și pregătire a predării în noul format, la distanță, și nu au avut timp să se informeze suficient. Cred că odată cu tot ce înseamnă campanii media, campanii de publicitate, campanii de comunicare reală, vor avea timp în această vacanță să se informeze și această cifră va putea fi convertită într-un procent mult mai mic”, a adăugat expertul în politici de sănătate publică.

„Probabil că vor vedea și situațiile efectelor secundare, care apar în număr mult mai mic și cu o gravitate foarte mică, în așa fel, încât să aibă mai mare încredere să se vaccineze și să își dea seama că este un beneficiu, nu un risc pentru dânșii”, a mai spus Ioana Stăncel.
Sursa: Digi24

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Sute de timișoreni au participat la „Dialogul public cu Garry Kasparov –Provocările Lumii Moderne”, organizat de UPT

În urma interesului extraordinar manifestat pentru conferința „Tech Talks by UPT”, Universitatea Politehnica Timișoara a ținut să ofere timișorenilor un eveniment special, dedicat exclusiv...

Legendarul șahist Garry Kasparov, invitatul Politehnicii din Timișoara | FOTO-VIDEO

Garry Kasparov va mai putea fi ascultat în 16 mai 2024, la Teatrul Național din Timișoara, într-un dialog interactiv și inspirațional moderat de Cătălin...

Citește și :