21.2 C
Timișoara
luni 15 aprilie 2024

Recunoaștere națională a eforturilor CCIA Timiș | FOTO-VIDEO

Activitatea Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș a căpătat o nouă recunoaștere națională. Dar de fapt această recunoștere se referă la activități internaționale desfășurate de reprezentanții mediului de afaceri timișean.

Ministerul de Externe al Românie a oferit o medalie și o plachetă de onoare doamnei Florica Chiriță, președintele CCIAT pentru întreaga activitate de strângerea relațiilor cu entități economice, aministrative sau chiar statale din țările cu care are județul Timiș relații. Ca un adevărat ambasador economic al județului nostru, Camera de Comerț, prin întreaga activitate a adus beneficii evidente mediului de afaceri local care a putut intra mult mai facil în contact direct cu posibili parteneri de peste hotare. FIe că vorbim de misiuni economice în cele mai diverse țări, unele chiar de pe alte continente, sau de vizite de curtoazie ai diverșilor reprezentanți la nivel de ambasade, consulare sau de reprezentanțe economice acestea se termină de ele mai multe ori în prilejuri serioase de afaceri trecându-șe de acel nivel de simplu protocol formal.

Cu ocazia celor 160 e ani e funcționare a „Ministerului Afacerilor Străine” a fost oferită o „plachetă în semn de recunoaștere a efortului depus constant la promovarea mediului de afaceri românesc și timișean în relațiile internaționale”.

Subprefectul Sorin Ionescu a adus personal medalia de la sediul Ministerului de Externe și a înmânat-o președintelui Florica Chiriță în cadrul unei întâlniri deloc formale prilejuite de o altă manifestarea camerală.

„Sunt purtătorul unui mesaj și al unei distincții din partea Ministerului de Externe al României.
În semn de mulțumire și de prețuire doamnei președinte pentru sprijinul constant al României și promovarea firmele din România.
Este o recunoaștere a modului în care Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș sprijină realațiile internaționle și sprijină modul în care companiile românești se regăsesc pe piața internațională”
a explicat demersul său subprefectul Sorin Ionescu.

„Mulțumesc foarte mult domnule subprefect. De 34 de ani sunt la Camera de Comerț… Cred că în ultimii ani am simțit că munca mea a fost recunoscută. Am simțit o apreciere că totuși nu stăm degeaba. Că totuși facem ceva pentu comunitatea de afaceri. Este adevărat că suntem Camera numărul unu din țară. Este la fel de adevărat că ce va urma să facem, respectiv forumul de afaceri in 9-10 mai, ce va avea loc la noi, cu șapte țări, nu s-a mai organizat în țară niciodată și nici măcar în Europa. În mediul on-line s-au mai făcut astfel de întâlniri dar fizic cu prezență în aceiași sală nu a mai fost niciodată. Este o muncă foarte grea dar nu ne dăm la o parte pentru nimic pentru ca mediul de afaceri să aibă posibilitatea să crească și să reușim să avem performanțele economice pe are le avem acum. Dacă suntem motorul numărul doi al economiei suntem datorită acestor oameni… Vă mulțumesc încă o dată și vă mărturisesc că sunt fericită!” a declarat, vădit emoționată Florica Chiriță.
Mai trebuie spus că performanțele CCIA Timiș au fost răsplătite în condițiile în care doamna Chiriță este singura femeie in sistemul caeral din țara noastră.

Alte subiecte :

Hala de lactate din Piața Badea Cârțan a fost modernizată

SC Piețe SA Timișoara a finalizat un amplu proiect de modernizare care a fost implementat la Hala de lactate din Piața...

Spălări și lucrări la rețelele Aquatim

Marți, 16 aprilie, între orele 8-19 se va executa o conectare de conducte la intersecția străzilor Gavril Musicescu și Cercului. Lucrările fac parte din...

Colterm reia încălzirea

Citește și :