18 C
Timișoara
luni 20 mai 2024

Realități și provocări în spațiul Securității Cibernetice

Proiect regional dezvoltat de Inspectoratul de Poliție Județean Arad, Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara și Facultatea de Matematică și Informatică din cadrul Universității de Vest Timișoara (UVT): „Realități și provocări în spațiul Securității Cibernetice”.

Investment frauds, deepfakes, password security, smishing, phishing, social engineering, prevenirea criminalității informatice, crypto crimes, digital forensic, conștientizare și reziliență, acestea sunt temele abordate prin noul proiect regional „Realități și provocări în spațiul Securității Cibernetice”, dezvoltat de Inspectoratul de Poliție Județean Arad, Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara și Facultatea de Matematică și Informatică din cadrul Universității de Vest Timișoara, alături de alți parteneri.

Proiectul se va desfășura în județele Arad, Timiș și Caraș Severin și își propune să vină în sprijinul mediului public și privat prin activități de informare, prevenire și conștientizare asupra capcanelor mediului cibernetic și dezvoltarea culturii de securitate cibernetică, prin prezentarea unor exemple concrete și tematici specifice domeniului, adaptate pe înțelesul publicului larg. Pentru prima fază a proiectului, au fost programate sesiuni educative, care vor avea loc în Arad (9 aprilie), Timișoara (17 aprilie, de la ora 10, în Aula Magna a Universității de Vest Timișoara, Bd. Vasile Pârvan nr.4 și în 18 aprilie, de la ora 10, la Universitatea de Științele Vieții ,,Regele Mihai I” din Timișoara, Calea Aradului, nr. 119) și Reșița (23 aprilie).
Pentru activitatea din mediul online, au fost create conturi pe principalele platforme de social media, astfel ca infomațiile să poată fi obținute mai simplu și mai rapid:
https://cybersec.education/,
https://www.facebook.com/profile.php?id=61557474791478
și https://www.instagram.com/cybersec_education?igsh=MWgwaXA1M2NwcWoydQ%3D%3D&utm_source=qr
Instituțiile publice și private, precum și publicul larg sunt așteptate atât la sesiunile educative, precum și în mediul online, pentru a fi parte activă în acest proiect și pentru a contribui, cu întrebări și experiențe personale, la prezentarea realității privind provocările din mediul online.

Rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea: „În contextul riscurilor care cresc în plan global și a importanței dezvoltării culturii de securitate, universitățile contribuie astăzi prin capacitatea lor educațională pentru a oferi mecanisme de apărare în fața amenințărilor cibernetice. Alături de Ministerul Afacerilor Interne, Universitatea de Vest din Timișoara vă propune un workshop dedicat diverselor tipuri de interacțiuni din era digitală, din perspectiva securității cibernetice, interesant și util pentru studenți, cadre universitare, cercetători, dar și pentru publicul larg.”

INFO: Conf. Dr. Ciprian Pungilă, Facultatea de Matematică și Informatică UVT (ciprian.pungila@e-uvt.ro).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

FOTO | „ESTETICA RĂTĂCIRII”, expoziția în cadrul căreia foștii elevi ai lui „Cici” devin maeștri. Vernisajul a atras zeci de curioși.

Sâmbătă, 18 aprilie, nu aveai loc să arunci un ac la Galeria Helios. Micul spațiu dedicat artei era plin de lume. Puteai vedea de-opotrivă...

De ce aleg tot mai mulți timișoreni să se mute în zona periurbană a capitalei Banatului

Zona periurbană a marilor oraşe a devenit în ultimii ani o alternativă tentantă pentru cumpărătorii interesaţi să facă o achiziţie, prezentând unele avantaje evidente,...

Citește și :