10.3 C
Timișoara
vineri 23 februarie 2024

Razie de amploare a poliției! Aproape o treime din cei rămași fără permise au consumat alcool sau droguri

Poliţiştii au suspendat peste 600 de permise de conducere sâmbătă, 2 decembrie. Aproape un sfert dintre acestea au fost suspendate pentru consum de droguri sau alcool.

Personalul structurilor operative ale Ministerului Afacerilor Interne a intervenit în ultimele 24 de ore la 4.234 de evenimente, dintre care 2.754 circumscrise menţinerii ordinii publice şi 1.480 pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă, informează Ministerul Afacerilor Interne.

Potrivit unui comunicat transmis duminică de MAI, în penultima zi a minivacanţei, având în vedere valorile crescute ale traficului rutier, precum şi condiţiile meteorologice specifice sezonului rece, poliţiştii rutieri au acţionat, la nivelul întregii ţari, pentru fluidizarea circulaţiei pe cele mai aglomerate drumuri, prevenirea accidentelor şi depistarea conducătorilor auto care pot reprezenta un pericol.

În urma acţiunilor din teren, pentru încălcări ale legislaţiei specifice, au fost retrase 611 permise de conducere (dintre care 108 pentru consum de alcool şi 7 pentru consum de droguri sau alte substanţe interzise), precum şi 296 certificate de înmatriculare.

Au fost prinşi în flagrant peste 140 de infractori

De asemenea, la nivelul structurilor de poliţie au fost semnalate 912 posibile infracţiuni, peste 23% dintre acestea fiind sesizări din oficiu. Echipajele de ordine publică au prins în flagrant 146 de autori de infracţiuni, care au săvârşit 155 de fapte penale. Faţă de 18 de persoane au fost dispuse măsuri preventive.

În plus, au fost depistate 10 persoane urmărite naţional sau internaţional.

Tot în cursul zilei de sâmbătă, poliţiştii şi jandarmii au constatat 7.910 contravenţii, pentru care au aplicat amenzi în valoare de peste 3,1 milioane de lei.

Pompierii au efectuat 18 controale pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă şi au aplicat 93 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 192.000 lei.

Echipajele MAI de intervenţie în situaţii de urgenţă au desfăşurat 1.220 de misiuni pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, 62 pentru stingerea de incendii şi 7 pentru descarcerare.

Pe parcursul intervenţiilor pompierilor, au fost salvate 11 persoane.

Piloţii Inspectoratului General de Aviaţie au executat 12 misiuni aero-medicale, fiind salvate 9 persoane aflate în situaţii de urgenţă.

Niciun cetăţean ucrainean nu a depus cerere de azil, în ţara noastră, în ultimele 24 de ore. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.453 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislaţia naţională.

Totodată, din data de 18.03.2022 şi până în prezent au fost emise 148.909 permise de şedere pentru beneficiarii protecţiei temporare, 3 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 30,1%.

„Efectivele Ministerului Afacerilor Interne rămân mobilizate pentru ca cetăţenii să se bucure, fără incidente, de ultima zi a minivacanţei. Pentru a ajunge cu bine la destinaţie, le recomandăm cetăţenilor să se intereseze din timp asupra condiţiilor de drum şi a măsurilor care ar putea fi luate în contextul valorilor crescute de trafic. Recomandăm şoferilor să respecte normele rutiere şi să adopte o conduită preventivă în trafic. De asemenea, recomandăm prudenţă în planificarea deplasărilor în zone pentru care sunt prognozate fenomene meteo periculoase”, a transmis MAI, conform Agerpres.

Sursa: https://m.dcnews.ro/

Alte subiecte :

20 de ani de Smithfield România, 4.600 de specialiști dedicați în a produce „Hrană bună. În mod responsabil.”

2024 marchează 20 de ani de la debutul operațiunilor Smithfield România și tot atâția de angajament continuu în formarea de cariere de succes. „De...

Prima ediție 2024 a Salonului Industriei Ușoare | FOTO-VIDEO

În perioada 21 - 25 februarie 2024, Centrul Regional de Afaceri al CCIA Timiș găzduiește prima ediție din acest an a SALONULUI INDUSTRIEI UȘOARE, eveniment tradițional în rândul...

Citește și :