,,Război” pe față în primăria unui mare oraș din vestul țării! Se lasă cu DNA?

873

Controale peste controale, la Primăria Deva. După ce verificările Corpului de Control la SPIGM s-au finalizat, de luni va intra în atenția edilului Florin Oancea Serviciul Cetate, care are în administrare atât monumentul, cât și Centrul de Informare de la poalele Cetății. Va urma apoi Aqualandul.

Încă dinainte de venirea sa în primărie, edilul Florin Oancea a promis că va face un alt fel de administrație decât predecesorii săi. Astfel, de la instalarea sa, doi „oameni-cheie” au plecat din primărie. Arhitectul-şef, Angela Kalauz, a demisionat „din motive personale”, la o săptămână după venirea noului primar, iar șeful SPIGM, Tiberiu Coroiu, a procedat la fel, începând cu 1 ianuarie. De asemenea, directorul tehnic, Ciprian Răchită, a fost şi el trecut la compartimentul de Asistenţă Socială, din cauză că nu a reuşit să schimbe modul de lucru din serviciile de Achiziţii şi Investiţii, aflate în subordinea sa. Miercurea aceasta, edilul a spus că va prezenta raportul primei verificări făcute de Corpul de Control, la SPIGM. Serviciul este subiectul unei anchete penale în care sunt suspectate achiziţii incorecte şi alte încălcări ale legii. „Am spus că săptămâna aceasta voi prezenta raportul, dar pentru că a fost o ședință de îndată, pe care nu o puteam amâna, am luat decizia ca în ședința ordinară, care va avea loc săptămâna viitoare, mai precis miercuri, 17 ianuarie, să prezentăm ca prim-punct raportul în urma controlului făcut la SPIGM. Am amânat puțin, sunt motive obiective. Concluziile vor fi prezentate de șeful Corpului de Control, Cristi Nistor”, a spus, ieri, Florin Oancea.

Liniște nu va fi în Primăria Deva nici în perioada următoare. Din data de 15 ianuarie, vor începe alte controale. Următorul vizat este Serviciul Cetate. „Am făcut un plan de control, iar de luni începe controlul la Serviciul Cetate și urmează și Aqualand. Deocamdată, numărul de personal din Corpul de Control al Primarului nu-mi permite să fac două controale, în două servicii diferite. Am trasat mai multe direcții: ordine, disciplină și corectitudine! E clar că am încredere în colegii mei, dar dacă se va demonstra că au greșit, fiecare dintre cei care au greșit vor plăti. Am avut răbdare o lună, nu am luat nicio decizie, cine a plecat a plecat fie cu acordul părților, fie și-a dat demisia. Nu am impus eu vreo demisie. Nu vreau să iau decizii pripite”, a mai spus primarul municipiului Deva.

sursa: glasul-hd.ro

LĂSAȚI UN MESAJ