Război. 300 de bicicliști din Timișoara au fost amendați în luna august pentru c-au circulat în centrul orașului

210

Polițiștii locali au acționat, în cursul lunii august, pe linia verificării modului în care se respectă prevederile OUG 195/2002, art. 161, care interzice conducătorilor de biciclete să circule pe sectoarele de drum semnalizate cu indicatoare care le restricționează accesul.

Astfel, au fost aplicate un număr de 300 sancțiuni contravenționale bicicliștilor care au circulat pe biciclete în zona centrală a municipiului Timișoara și în zona pietonală unde sunt instalate indicatoare rutiere prin care conducătorilor de vehicule pe două roți le este interzis să circule.

Sancțiunile prevăzute în actul normativ menționat sunt între 6 și 8 puncte amendă, respectiv între 750 lei și 1000 lei.

1 COMENTARIU

  1. Chiar asa? Au fost amendati ? Pai ei circula in liniste, nestigheriti pe unde le vine, pe liniile de tramvai, in Piata Victoriei, pe locurile nemarcate, pe trotuarele de pe Bd. Revolutiei, peste tot. Mai nou, te calca biciclete, nu masinile. Biciletele nu sunt dotate cu faruri, cu sonerie! Te trezesti iesind dintr-un magazin, ca te izbeste o bicicleta pentru ca in mod firesc, ea nu ar avea ce sa caute pe trotuare pietonale iar tu, nu te asiguri cand stii ca pe acolo, ele nu au ce sa caute. Am vazut copii trantiti la pamant, oameni loviti si ….nimeni nimic. Intreband un politist local sub nasul caruia trecea in viteza o bicicleta in Piata Victoriei, de ce nu reactioneaza, a raspuns ca ……Primaria nu le interzice accesul. Asa ca, mai incet cu pianul pe scari, nu cred ca au fost amendati si nici ordine nu se va face, cetateanul fiind ultima grija a onoratei institutii.

LĂSAȚI UN MESAJ