Râul Bârzava rămâne sub cod portocaliu de inundații

108

Cotele de Apărare ale unor râuri din județul Timiș și județul Caraș-Severin sunt în continuare depășite ca urmare a propagării viiturilor formate anterior în amonte. În ultimele 24 de ore nu a mai plouat în majoritatea zonelor din Banat, cantitățile de precipitații înregistrate izolat au fost nesemnificative.

De dimineață, debite și niveluri în creștere înregistrăm pe râul Bîrzava, la stația hidrometrică Partoș și pe râul Timiș, la stația hidrometrică (s.h.) Grăniceri, unde avem depășiri de cote de atenție (cod galben de inundații). Deși la stația hidrometrică Gătaia, râul Bârzava a depășit cota de inundație (cod portocaliu de inundații), debitul și nivelul apei este în scădere.

Tot pe scădere sunt și debitele și nivelurile râurilor: Moravița, la s.h. Moravița și Pogăniș, la s.h. Valeapai, care sunt  în cod galben de inundații la orele dimineții. ABA Banat recomandă populației să asculte de autorități și să nu circule în apropierea râurilor aflate sub avertizare sau să desfășoare activități în râuri ori în proximitatea acestora.

Echipele de la Apele Române Banat – Sistemele de Gospodărire a Apelor Timiș și Caraș-Severin  monitorizează în permanenţă debitele şi nivelurile cursurilor de apă.

LĂSAȚI UN MESAJ