22 C
Timișoara
miercuri 12 iunie 2024

RATT sub lupa Poliției Timiș! Se derulează o anchetă penală

Regia Autonomă de Transport Timișoara a intrat în atenția IPJ. Totul după ce societatea a făcut mai multe sponsorizări de 100.000 lei în perioada când era aproape de faliment.

Acum, Poliția Timiș le-a solicitat aleșilor să precizeze baza legală în care s-au făcut sponsorizările. Vă reamintim, Regia a dat bani în perioada 2012 – 2014 Parohiei Ortodoxe din zona Tipografilor – 71.000 de lei, a sponsorizat cu 9.000 de lei Asociația “Prietenul meu Gabriel”, în anul 2012, Sindicatul Transporturilor Timișoara cu 8.400 de lei și a dat 2.400 de lei firmei Sindicatul Tepotrans Timișoara. În plus, Casa de Cultură a municipiului Timișoara a primit 2.000 de lei de la RATT, iar Asociația “Sfântul Nectarie” din Cluj, respectiv Centrul de Îngrijire Paleativă au primit 10.000 de lei.

În ședința de plen a Consiliului Local de marți, edilul-șef i-a interzis cu vehemență șefului RATT, Ioan Goia, sponsorizările.“Serviciul Juridic trebuie să se pronunțe asupra legalității sponsorizărilor, dar în privința oportunității de sponsorizare vă rog să nu mai luați astfel de decizii. Vă rog să nu mai faceți sponsorizări de acest tip, nici la parohia nu știu care, nici la asociații. Știu că mi-ați arătat suportul legal pe care vă bazați, dar vedeți că de acolo se naște o anchetă și doar printr-o judecată se va stabili cum rămâne”, a izbucnit Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :