Răsturnare de situație în cazul Caracal. DIICOT a anunțat rezultatul analizelor asupra rămășițelor găsite în pădure

292

DIICOT a anunțat sâmbătă că nu s-a putut evidenția niciun profil ADN în probele ridicate din pădurea de lângă locuința lui Gheorghe Dincă, rămășițe despre care suspectul declarase că ar fi ale Luizei Melencu. Rămășițele sunt mult prea calcinate pentru a putea fi identificată clar o victimă. Astfel, testele ADN nu s-au soldat cu niciun rezultat concret. Vestea îi încurcă destul de mult pe anchetatori, însă trebuie spus că este vorba de niște rezultate preliminare.

Probele asupra cărora s-au făcut testele ADN sunt fragmente osoase de natură umană (un femur), care au fost arse. INML, precizează DIICOT, a efectuat însă testele doar asupra unei părți dintre probele ridicate din pădurea aflată la circa un kilometru de locuința lui Gheorghe Dincă.

Din comunicatul DIICOT mai aflăm că INML a transmis raportul către DIICOT abia sâmbătă dimineață, deși încă de vineri seara se anunțase că sunt gata rezultatele.

DIICOT cere INML să efectueze în continuare, în regim de urgență, expertiza genetică judiciară asupra întregului material probator, inclusiv asupra dinţilor şi a altor mijloace materiale de probă găsite cu ocazia cercetării la faţa locului.
Sursa: Digi24

LĂSAȚI UN MESAJ