Raed Arafat: Lupta cu COVID-19, din păcate, am pierdut-o

1165

„Lupta cu COVID-19, din păcate, am pierdut-o, mai ales că este presiune şi asupra sistemului medical nu numai asupra capacităţii, ci şi asupra oamenilor care lucrează în sistem”, afirmă secretarul de stat Raed Arafat.

El spune că ”este foarte clar” că în Capitală se va ajunge la rata de infectare cu COVID-19 de 3 la mia de locuitori, iar în acest caz restaurantele, cinematografele şi teatrele se vor închide şi ”este posibil” ca elevii să urmeze cursuri online. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a mai spus că următoarele zile sunt cruciale pentru evoluția epidemiei.

„Aşa cum evoluează lucrurile, să ajungem la indicele de 3, în Capitală, este foarte clar”, a declarat Raed Arafat, vineri seară, la Digi 24.
Raed Arafat a mai spus că lupta cu COVID-19 a fost pierdută, vorbind despre presiunea asupra sistemului medical. ”Lupta cu COVID-19, din păcate, am pierdut-o. Mai ales că este presiune şi asupra sistemului medical din mai multe puncte de vedere, nu numai asupra capacităţii, ci şi asupra oamenilor care lucrează în sistem. Vom ajunge la un moment în care pacienţii nu vor mai putea fi transferaţi către spitale desemnate COVID, ci vor rămâne în spitalele în care sunt şi vor fi trataţi în spitalele respective unde trebuie create circuite la nivelul terapiei intensive, la nivelul altor secţii care să permită tratarea altor pacienţi.
Şi la acest moment avem pacienţi care se tratează în spitalele care nu sunt desemnate COVID pentru că nu reuşim să transferăm imediat, ci transferăm peste câteva ore sau a doua zi. Dar la un moment va trebui să ne pregătim clar şi sistemul trebuie pregătit şi s-au dat indicaţii de către Ministerul Sănătăţii către întreg sistemul sanitar că la un moment dat vom începe să ţinem bolnavii şi în secţiile non-COVID”, a mai declarat Arafat.

LĂSAȚI UN MESAJ