Radarele pornesc, amenzile mai aşteaptă

447

Radarele fixe instalate de autorităţile locale în mai multe intersecţii din Timişoara pornesc, marţi, aşa cum a anunţat Primăria. Amenzile nu vor curge încă şi nici nu vor ajunge la şoferi acasă, pentru că procedurile legale nu sunt finalizate.

Poliţiştii de la Rutieră vor fi prezenţi, marţi, în cel puţin două puncte in oraş, acolo unde sunt amplasate radare fixe. Un echipaj va fi pe Calea Şagului şi unul la intersecţia Michelangelo. Şoferii care sunt surprinşi, din centrul de comandă, pe imagini că depăşesc viteza legală vor fi opriţi de agenţi, dar nu sancţionaţi. Potrivit poliţiştilor, ei nu pot aplica amenzi momentan, pentru că documentele care atestă omologarea şi măsurătoarea metrologică a radarelor nu au ajuns la conducerea Inspectoratului de Poliţie Timiş.

Primarul nu ştie cum ajung amenzile acasă

management-trafic-2

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a confirmat faptul că radarele pornesc marţi.

„Începând de astăzi, radarele pe care le avem în sistem şi camerele video vor prelua informaţii care vor fi şi analizate. Până acum informaţiile erau transmise de sistem, dar ele doar s-au stocat şi din când în când s-a mai făcut câte un acces atunci când ne-au fost semnalate unele incidente. Începând de astăzi, sistemul este în funcţiune. Astăzi se vor da doar avertismente”, a spus Nicolae Robu.

Întrebat cum vor ajunge amenzile la şoferi, primarul Timişoarei nu a ştiut să explice. Asta deşi el a fost cel care a avertizat şoferii că vor primi sancţiuni acasă.

„Nu este problema mea . Eu vă spun că sistemul pune la dispoziţie tot ce trebuie pentru a se aplica aceste amenzi. Dacă poliţia vrea, le aplică, din partea noastră există toată deschiderea, permitem accesul poliţiei la toate acest informaţii”, a spus primarul.

Reprezentanţii Poliţiei Rutiere spun în continuare că ei nu vor aplica amenzi până nu se semnează protocolul cu Primăria Timişoara, document care va stabili cum se dau sancţiunile.

LĂSAȚI UN MESAJ