Radarele fixe din Timișoara au fost omologate. Chiar și așa, vitezomanii nu pot fi amendați

887

Conducerea Primăriei Timişoara anunţă că a reuşit să omologheze radarele fixe instalate în oraş, odată cu Sistemul de management al traficului.

Totuși, poliţiştii spun că nu au primit documentele şi că nici nu pot aplica sancţiuni din cauza Codului Rutier. Potrivit edilului şef al Timişoarei, Nicolae Robu, primăria a reuşit să obţină măsurătorile metrologice pentru fiecare dintre cele 7 radare fixe. Aşadar, acestea împlinesc condiţiile pentru ca şoferii surprinşi că depăşesc viteza legală să fie amendaţi, acasă, în baza datelor strânse de radare. Mai mult, autorităţile spun că trimit săptămânal la Poliţie înregistrările de pe camerele de supraveghere din intersecţii cu cei care trec pe roşu, dar că poliţiştii refuză să le folosească.

Potrivit unor surse din cadrul Inspectoratului de Poliţie Timiş, agenţii lor nu pot sancţiona şoferii în baza imaginilor surprinse de camere şi nici de radare, deoarece Codul Rutier spune clar că sancţiunile se dau în baza constatării agentului din teren. Totuşi, cadrul legal permite, la fel ca în toate ţările europene, ca sancţiunile să fie trimise în plic, acasă, dacă aparatul care surprinde ilegalitatea este omologat. Rămâne de văzut ce se întâmplă de luni, când Primăria Timişoara a anunţat că radarele vor intra în funcţiune.

LĂSAȚI UN MESAJ