Pușcăriașii din Timișoara își caută un loc de muncă deși mai au de stat după gratii

229

Se întâmplă mâine dimineață, începând cu ora 11.00. Mai précis, un grup de 13 persoane private de libertate din Penitenciarul Timişoara participă la Bursa locurilor de muncă organizată de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Timiş, la Casa Tineretului din Timişoara. Cu aceeaşi ocazie, specialişti din cadrul Penitenciarului vor prezenta publicului aflat la eveniment şi oferta de locuri de muncă în sistemul penitenciar, la absolvirea şcolilor de profil.

Obţinerea unui loc de muncă după liberare reprezintă un pas extrem de important în procesul de reinserţie socială a persoanelor care au executat pedepse privative de libertate. ”Experienţa ne demonstrează că o modalitate eficientă de a fixa cunoştinţele teoretice acumulate pe perioada detenţiei o reprezintă punerea în aplicare a informaţiilor asimilate prin exersarea relaţionării directe cu angajatorii şi participarea efectivă la bursa locurilor de muncă” se spune într-un comunicat primit la redacție din parte Penitenciarului Timișoara.

Scopul este acela de promovare în rândul deţinuţilor calificaţi într-o meserie, a ofertelor locurilor de muncă vacante puse la dispoziţie de operatorii economici, în vederea creşterii şanselor de angajare a acestora după liberare – deţinuţii selecţionaţi să participe la această activitate urmând în prezent cursuri de formare profesională organizate în interiorul penitenciarului.

”Penitenciarul Timişoara a devenit o prezenţă constantă la activităţile organizate de către partenerii noştri constanţi, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Timiş, urmărindu-se astfel sensibilizarea angajatorilor privind problematica socială a acestei categorii vulnerabile, precum şi oferirea unei oportunităţi pentru fiecare dintre participanţi de a deveni un potenţial angajat după punerea în libertate” declară purtătorul de cuvânt de la Pnitenciarul Timișoara, Subcomisar de penitenciare Magdalena RADU.

LĂSAȚI UN MESAJ