11.4 C
Timișoara
joi 29 februarie 2024

PSD Timiș vine cu o propunere din afara județului pentru alegerile europarlamentare

Biroul Politic Judeţean (BPJ) al filialei judeţene PSD Timiş, reunit vineri, a hotărât să îl propună şi să îl susţină pe Vasile Dâncu pentru un loc eligibil pe lista partidului pentru alegerile europarlamentare care vor avea loc în data de 9 iunie, se precizează într-un comunicat, conform Agerpres. După ce s-au făcut speculații că la nivel central conducerea PSD ar fi fost de acord cu candidatura lui Dâncu, organizația județeană Timiș (aflată sub controlul lui Sorin Grindeanu), e prima care transmite oficial că-l susține pe Dâncu pentru un loc eligibil la Europarlamentare.

„Susţinerea lui Vasile Dâncu vine ca urmare a discuţiilor pe care le-am avut cu colegii mei din interiorul PSD Timiş şi din regiunea de vest. Vorbim despre un om cu o vastă experienţă politică, despre un adevărat intelectual, un om care, considerăm noi, poate reprezenta foarte bine România la Bruxelles, un loc în care trebuie să se audă voci importante şi curajoase”, a transmis preşedintele PSD Timiş, Alfred Simonis, într-un comunicat.

BPJ al PSD Timiş a luat mai multe decizii organizatorice, în şedinţa de vineri, în vederea pregătirii alegerilor europarlamentare din acest an, unul dintre cele mai importante puncte discutate fiind susţinerea pentru un candidat la funcţia de europarlamentar.

Reamintim că Vasile Dâncu a fost singurul ministru din garda social-democraților (ministru al Apărării), remaniat din Guvernul Ciucă, pe fondul unor neînțelegeri avute cu liberalii, în speță cu președintele României, Klaus Iohannis. Liderul PSD Marcel Ciolacu a fost de acord ca Dâncu să fie îndepărtat din Guvern, însă a afirmat mereu că-l va sprijni pe acesta.

De profesie sociolog, profesorul universitar Vasile Dâncu a fost senator din partea PSD, ministru în trei cabinete, dar şi europarlamentar. În prezent el conduce organizația PSD Cluj.

Alte subiecte :

Cum arată calendarul complet al alegerilor din acest an

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, miercuri seara, la România TV, calendarul stabilit în coaliție pentru toate alegerile din acest an: 9 iunie – alegeri locale...

Ajutoarele de stat plătite companiilor din România în 2023 reprezintă 2% din PIB

Companiile economice din România au beneficiat de ajutoare de stat plătite în cursul anului 2023 în valoare totală de circa 29,5...

Citește și :