PSD retrage sprijinul politic pentru Guvernul Grindeanu

135

Comitetul Executiv al PSD a decis, astăzi, după cinci ore şi jumătate de dezbateri, să retragă sprijinul politic al partidului pentru guvernul Grindeanu, cu 68 de voturi favorabile, informează News.ro.

Votul pentru retragerea sprijinului politic a fost unanim. Totodată, s-a decis ca cei care refuză să plece din Guvern să fie excluşi din partid, mai anunţă sursa citată.

Surse: Grindeanu i-a cerut demisia lui Dragnea şi a spus că demisionează doar dacă Iohannis anunţă că numeşte premier tot de la PSD

Premierul Sorin Grindeanu i-a cerut demisia liderului PSD, Liviu Dragnea, şi a spus că el demisionează din fruntea Guvernului doar dacă preşedintele Klaus Iohannis anunţă că desemnează un premier tot de la PSD, au declarat pentru News.ro surse din partid. Conform surselor citate, Grindeanu i-a cerut demisia lui Dragnea, spunându-i liderului PSD că el a numit miniştrii şi, prin urmare, eşecul miniştrilor este şi eşecul lui.

Sorin Grindeanu a mai spus în şedinţa Comitetului Executiv că va demisiona de la conducerea Executivului doar dacă şeful statului anunţă că desemnează un premier tot de la PSD, pentru că nu vrea să cedeze guvernarea opoziţiei. La această oră, premierul a ajuns la Guvern, unde urmează să facă declaraţii în această seară.

Sorin Grindeanu a plecat de la şedinţa conducerii PSD

Premierul Sorin Grindeanu a plecat de la şedinţa Comitetului Executiv al PSD în jurul orei 20.50, transmit televiziunile de ştiri.

Sorin Grindeanu s-a limitat să spună că „nu a fost niciun vot” în şedinţa Comitetului Executiv şi că va face declaraţii la Palatul Victoria.

„Mă duc la Guvern, aştept decizia partidului”, a spus Sorin Grindeanu, la ieşirea de la şedinţa conducerii partidului.

sursă: bursa.ro

LĂSAȚI UN MESAJ