24.1 C
Timișoara
marți 28 mai 2024

Protocol tripartit pentru descurajarea abandonului de deșeuri

  Primăria Municipiului Timișoara, Poliția Locală și Serviciul Public de Interes Local pentru Administrarea Parcărilor Publice TIMPARK vor colabora pentru a descuraja fenomenul abandonului de deșeuri.

consilierii locali au avizat favorabil proiectul de hotărâre privind aprobarea Procedurii comune de lucru privind confiscarea, ridicarea, transportul, depozitarea, păstrarea în custodie și valorificarea vehiculelor folosite la săvârșirea contravențiilor. De asemenea, a fost aprobat Protocolul de colaborare privind ridicarea, transportul, depozitarea și păstrarea în custodie a vehiculelor confiscate de polițiștii locali și au fost aprobate tarifele de ridicare și transportare a mijloacelor de transport confiscate, care au fost utilizate pentru abandonarea/depozitarea deșeurilor în locuri nepermise.

Astfel, în cazul în care polițiștii locali surprind în flagrant persoane care abandonează deșeuri utilizând un autovehicul vor confisca mașina. Autoturismul se confiscă, se sigilează și va rămâne în custodie, până când instanța se va pronunța dacă mașina rămâne în custodia administrației locale, pentru valorificare sau poate fi returnată proprietarului. 
La solicitare, deșeurile abandonate vor fi ridicate de operatorul de salubritate al municipalității, iar costurile vor fi imputate contravenientului. De asemenea, serviciile de ridicare, transport, depozitare și păstrare în custodie, efectuate de TIMPARK vor fi achitate de cel care a comis contravenția. 
Tarifele pentru ridicarea și transportul autoturismelor confiscate în baza OUG 92/2021, privind regimul deșeurilor, sunt:
 1000 de lei (inclusiv TVA)/ intervenție, dacă serviciile sunt prestate cu autotutilitare din dotarea SPAPP TIMPARK (pentru autovehicule cu masa mai mică de 3,5 t)
 3000 de lei (inclusiv TVA)/ intervenție, dacă serviciile sunt prestate cu autotutilitare care nu se află în dotarea SPAPP TIMPARK (pentru autovehicule cu masa mai mare de 3,5 t)

Măsurile vizează creșterea eficienței măsurilor pentru stoparea fenomenului de abandon al deșeurilor pe domeniul public.  În 2023, Primăria a ridicat peste 11 mii de tone de gunoaie abandonate ilegal pe stradă, iar Poliția Locală a aplicat sancțiuni în valoare de 785 000 lei.
Primăria face un apel la toți locuitorii orașului să se implice în păstrarea curățeniei în spațiile publice și să nu arunce gunoiul în locuri nepermise.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Alegerile locale, un coșmar pentru doi șoferi din Timiș

Două mașini s-au ciocnit în urma unui accident rutier neobișnuit. O ună de vot a căzut pe șosea din spatele unei dube. Acccidentul a...

Advertorial electoral | Achiziții suspecte la Primăria Fârdea, penal la penal trage?

O vorbă din bătrâni spune că „corb la corb nu-și scoate ochii” iar noi am putea completa cu penal la penal trage! Adică primărița...

Citește și :