Protestul împotriva expoziţiei “Our Body: Universul Interior” a ajuns la instanţă

394

Expoziţia “Our Body: Universul Interior” este anchetată penal. Şi asta după ce reprezentanţii Societăţii Timişoara, care cer interzicea exponatelor în oraşul de pe Bega, au depus o plângere penală împotriva organizatorilor şi cer suspendarea expoziţiei.

Iniţial, Societatea Timişoara a cerut Muzeului Banatului să nu găzduiască expoziţia pe motiv că aduce atingere integrităţii corpului uman, mai ales după deces. Pentru că reprezentanţii muzeului timişean au hotărât să găzduiască expoziţia la Bastionul Theresia, s-au trezit, în 12 februarie, cu o plângere depusă de Societatea Timişoara la Judecătoria Timişoara, prin care se cere atât interzicerea expoziţiei, cât şi suspendarea ei pe perioada procesului. Nici acest demers nu a dat roade, aşa că Societatea Timişoara a mai formulat o sesizare.

“În data de 16 februarie a fost depusă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara, o plângere penală împotriva organizatorilor expoziţiei „Our Body: Universul Interior” pentru săvârşirea infracţiunii de profanare de cadavre sau morminte – prevăzută şi pedepsită de art. 383 Cod penal. De asemenea, menţionăm că, în urma comunicatului de protest la adresa expoziţiei, al Societăţii Timişoara, din data de 2 februarie, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timişoara a trimis aspectele invocate de noi, spre competentă soluţionare Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara”, au transmis reprezentanţii Societăţii Timişoara.

Societatea Timişoara a lansat şi o petiţie online prin prin care doreşte oprirea expoziţiei. Petiţia „Pentru închiderea expoziției «Our Body: Universul Interior» de la Muzeul Banatului Timişoara” poate fi semnată AICI.

CITEŞTE:

Societatea Timişoara, protest împotriva Our Body, expoziţia de cadavre găzduită la Timişoara!

Corpul uman, expus la Timişoara. „Our Body” şi-a deschis porţile / FOTO

LĂSAȚI UN MESAJ