Protest la Dudeștii Vechi împotriva primei sonde de exploatare

990

Zeci de persoane din Dudeștii Vechi au protestat, sâmbătă, împotriva amplasării pe teritoriul comunei lor a primei sonde de exploatare a hidrocarburilor. Oamenii se tem că apele subterane si solul vor fi poluate iremediabil.

Activiștii de mediu susțin ca societatea petrolieră care va pune sonda caută gaze de șist, iar acestea vor fi scoase din suberan cu ajutorul metodei fracturării hidraulice. Aceasta presupune utilizarea de cianuri, substanțe exrem de toxice care, sub presiune, au capcitatea de a sparge pungile de gaz.

„Toleranța și somnul nostru înseamnă OTRAVIREA generațiilor de mâine! Un viitor otrăvit pentru generațiile care vin în urma noastră! Netransparenţa autorităţilor şi a firmei private (ruşii de la „Nis Petrol”) ne dau indicii clare că această sondă de forare la mare adâncime, foloseşte metoda criminală numită: Fracturare Hidraulică de Mare Volum („gaze de şist”)”, spun organizatorii protestului.

Lucrările pentru amplasarea sondei au inceput deja. Un protest similar a avut loc în comună și în septembrie, dar autoritățile locale au aprobat oricum amplasarea sondei.

1 COMENTARIU

  1. Niste oportunisti trimisi de Partidul Ecologist Roman. De ce oare nu s-au sesizat pana acum si de odata s-au trezit ? Ore o fi ca ne aflam intr-o campanie electorala? De ce l-au eliminat dintre protestatari pe Ivan Vasilchin, unicul care s-a luptat intr-adevar pentru comunitatea de la Dudesti? Acesti pseudo-activisti sunt cunoscuti ca activistii care incaseaza leafa de la P.E.R. sa le faca jocurile murdare in campaniile electorale. Acel domn tuns periuta cu ochelari este un cunoscut infiltrat PER in mai multe proteste, apoi este acest Inginer ..nu stiu cum…Aaa da ! Vintilescu.. UN alcoholic notoriu si el sub salarizare la P.E.R.

LĂSAȚI UN MESAJ