19.5 C
Timișoara
miercuri 19 iunie 2024

Protest de ,,Noaptea Muzeelor” în toate muzeele din Timișoara

Muzeele din Timișoara vor rămâne închise sâmbătă din cauza protestului oamenilor de cultură nemulțumiți de salarii.

Muzeul Național de Artă din Timișoara a anunțat că refuză să organizeze evenimentul Noaptea Muzeelor, din cauza nemulțurilor salariale.

Nici expozițiile de la Muzeul Național al Banatului nu vor fi deschise cu ocazia evenimentului organizat la nivel european.

Șeful Secției de Istorie a Muzeului Național al Banatului, Zoran Markov, a explicat că va fi organizat totuși un eveniment pentru public în Curtea BastionuluiTheresia din Timișoara.

“Expozițiile muzeului, cele organizate în Bastionul Maria Theresia, vor fi închise pentru public. Totuși, vrem să ieșim în întâmpinarea publicului vizitator, astfel că evenimentul tradițional organizat în curtea bastionului va fi organizat și în acest an. De la ora 17.00 în curtea Bastonului Maria Theresia vor fi organizate mai multe spectacole de reconstituire istorică, prezentare de arme vechi sau muzică veche. Acest eveniment va dura până la ora 23:00 intrarea publicului va fi liberă în curtea bastionului”, spune Zoran Markov.

Reprezentanții Muzeului Satului Bănățean din Timișoara anunță că se solidarizează cu protestul Federației Naționale a Sindicatelor din Cultură și Presă CulturMedia. Prin urmare, instituția nu va organiza Noaptea Muzeelor, dar va fi deschisă potrivit orarului normal de funcționare.

Protestului i se alătură și angajații Muzeului din Lugoj. Nici aici, instituția nu va fi deschisă pentru Noaptea Muzeelor.

Sursa: https://www.radiotimisoara.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :