Protest al profesorilor din vestul țării! Ce se va întâmpla cu simularea examenului de evaluare națională, mâine

348

Cei mai mulți profesori din Arad sunt dispuși să boicoteze simularea evaluării naționale care încep de săptămâna viitoare.

Sindicaliștii din școlile arădene, care au răspuns sondajului privind boicotarea simulării examenelor, sunt pentru declanșarea protestelor, transmite radiotimisoara.ro.sI În plus, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ a primit susțineri și din partea cadrelor didactice din școlile care nu au clase în care va avea loc simularea evaluării naționale, spune vicepreședintele FSLI, Dănuț Ienășescu.

“Până în acest moment, 95 de unități școlare aparținătoare Sindicatului Democratic Învățământ Arad, au răspuns prin semnătură, prin da sau nu, referitor la boicotarea simulării examenelor naționale care încep luni. Din cele 95 de unități, 68 îndeplinesc condițiile de boicotare a simulării, dar doar 45 au și școli gimnaziale adică unde se susțin simulările. Procentual, starea de nemulțumire este de peste 75%. Numărul protestatarilor abia luni după ce începe simularea îl vom putea afla”, a precizat Dănuț Ienășescu.

Dacă în şcolile în care majoritatea vrea să se susţină simulările, există profesori care doresc să protesteze, aceştia nu pot fi obligaţi să participe la simulări. Profesorii care vor boicota simulările vor merge la şcoală şi îşi vor ţine orele la clase în mod obişnuit, aşa că şi elevii trebuie să fie prezenţi la şcoală, mai spune Dănuț Ienășescu.

Simularea examenului de evaluare națională are loc în perioada 5 -7 martie, iar simularea examenului de bacalaureat, în perioada 19 – 22 martie.

Cadrele didactice sunt nemulţumite că se află în ultima parte a grilei de salarizare unitară a bugetarilor, ceea ce face ca salariile şi pensiile să fie mult mici decât cele ale altor bugetari.

LĂSAȚI UN MESAJ