Amendă pentru întârzieri la trenuri, vagoane de dormit-strecurătoare, toalete nefuncţionale! Probleme inclusiv pe ruta Timişoara Nord – Bucureşti Nord

425

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au luat la puricat ce se întâmplă la CFR! Au fost probleme cu vagoanele şi respectarea mersului trenurilor, inclusiv pe ruta Timişoara Nord – Bucureşti Nord.

Călătorii au reclamat serviciile de transport pe calea ferată. Controlul a vizat doar Gara de Nord din Capitală, unde au fost descoperite nereguli şi nu puţine: vagoane cu zăpadă la capetele frontale, vagoane de dormit în care apa s-a scurs din plafon, imediat după plecarea trenului, instalaţii nefuncţionale la toalete, întârzieri de până la 90 minute şi neinformarea consumatorilor cu privire la întârzieri şi lipsa explicaţiilor în legătură cu aceste întârzieri.

A fost aplicată o amendă de 50.000 lei pentru condiţii improprii de călătorie. „În urma desfăşurării controlului din data de 5 ianuarie, CFR şi-a însuşit deficienţele semnalate”, anunţă Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, care însă nu spune dacă şi de ce controlul nu s-a desfăşurat şi în alte gări!

Din documentele puse la dispoziţie au fost înregistrate 359 trenuri, care au avut întârzieri de 2.677 minute. 70% din întârzierile înregistrate au fost cauzate de infrastructură feroviară, iar restul de 30% de problemele tehnice apărute la materialul rulant, constată ANPC.

Întârzieri şi probleme comunicate de CFR Călători, legate de Timişoara

În 5 ianuarie:
trenul IR 1696 Timişoara Nord – Bucureşti Nord, 40 minute de întârziere;
trenul IR 1692 Timişoara Nord – Bucureşti Nord, de asemenea 40 minute;
trenul IR 1765 Iaşi – Timişoara Nord, întârziere de peste 130 de minute, din cauza unei defecţiuni tehnice.

La trenul IR 1621 Bucureşti Nord – Timişoara Nord, din acea zi, au fost probleme la sistemul de încălzire, iar pasagerii au fost redistribuiţi.

În 6 ianuarie, CFR Călători nu a mai intrat în detalii: în Gara de Nord din Bucureşti au fost întârzieri la sosire de până la 45 de minute.

Dacă vrei să consulţi, în timp real, tabela de Sosiri/Plecări din Gara de Nord Timisoara – vezi AICI. De pildă, sâmbătă dimineaţa, la ora 10,50, trenul IR 12837 Iaşi – Timişoara Nord avea estimată o întârziere de 33 de minute!

Foto: https://www.facebook.com/CFRCalatori.ro

LĂSAȚI UN MESAJ