Propunerea ALDE pentru Parlamentul European

154

În primăvara aceasta, Parlamentul ce diriguiește treburile continentului unificat își primenește rândurile. Alegerile din luna mai vor arăta noua opțiune electorală a cetățenilor cu drept de vot din statele membre. Campania încă nu a început oficial, dar fiecare partid are o imagine foarte clară a celor ce vor apuca să ajungă pe acea listă pentru a fi votată. A venit rândul celor de la partidul din coaliția de guvernare (ALDE) să-și numească un candidat.

Ovidiu Sîrbu, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, este propunerea ALDE Timiș pentru alegerile europarlamentare. Este foarte important să avem oameni cât mai bine pregătiți pentru a reprezenta România în Parlamentul European.

Ovidiu Sîrbu și-a depus candidatura, acum urmând etapa de selecție a candidaților, iar organizația ALDE Timiș își dorește ca acesta să ocupe un loc cât mai în față pe lista ALDE.

Ovidiu Sîrbu: „Am susținerea filialei Timiș pentru această candidatură și le mulțumesc colegilor pentru încredere! Consider că românii nu au fost reprezentați așa cum ar fi trebui în Parlamentul European, iar dacă am șansa să ajung acolo, îi asigur că voi susține interesele statului și nu alte interese, cum au făcut anumiți europarlamentari.”

Alegerile europarlamentare din mai 2019 vor avea ca rezultat un Parlament European cu 705 membri, faţă de 751 în prezent. Diferenţa este dată de ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană – dintre actualele 73 de mandate europarlamentare deţinute de britanici, 46 vor dispărea, iar celelalte 27 vor fi repartizate acelor state membre care sunt subreprezentate în legislativul UE.

Începând din 2019, România va avea 33 de mandate în Parlamentul European, faţă de 32 câte are în prezent, după ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, anunţă Ministerul Afacerilor Externe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.