Promisiuni şi soluţii de campanie pentru paragina naţională de la Buziaş

741

Director de peste un deceniu al staţiunii balneare Buziaş, pentru care a reuşit să obţină titulatura de staţiune de interes naţional, Sorin Munteanu avertizează că, dacă investiţiile realizate aici nu vor fi dublate şi de o atragere masivă de fonduri europene, riscă să devină o paragină naţională.

Şi fiindcă e perioada promisiunilor, liberalul vine şi cu tot felul de soluţii, din postura de candidat la fotoliul de edil al oraşului. Sorin Munteanu mizează pe atragerea capitalului prin parteneriate de tip public-privat, care să ducă staţiunea balneară la niveul celor din ţările occidentale.

Chiar daca în hotelurile staţiunii s-au investit în ultimii ani 7 milioane de euro, restul oraşului este mort. Absorbţia de fonduri europene este zero, localitatea arată îmbătrânită şi sărăcăcioasă, iar locuri de muncă aproape că nu mai sunt. În aceste condiţii, faima staţiunii, clădită în peste 200 de ani, nu mai poate fi susţinută doar de apa minerală.

În viziunea lui Munteanu, e necesară atragerea tinerilor, prin construirea unui Aquaparc, ce ar stimula şi turismul de weekend, pentru care a găsit şi o locaţie, pe dealul Silagiului. Mai lipsesc însă nişte „fleacuri”: un PUG al oraşului şi vreo câteva milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ