24.1 C
Timișoara
sâmbătă 13 aprilie 2024

Promisiuni în care nu mai crede nimeni! Grindeanu spune că vin banii pentru ,,redesenarea” Gării de Nord din Timișoara FOTO-VIDEO

Poarta principală de intrare în Timişoara îşi va schimba faţa în urma unui proiect de modernizare în valoare de 21 de milioane de lei, banii investiţi de CN “CFR” SA.

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a anunţat, în decembrie 2021, la Timişoara, că pot demara lucrările de reabilitare a Gării de Nord. Autorizaţia de construcţie era deja emisă, iar toată lumea se aştepta ca zilele următoare să apară în gară utilaje, schele şi muncitori.

Poarta principală de intrare în Timişoara trebuie să îşi schimbe faţa va schimba faţa în urma unui proiect de modernizare în valoare de 21 de milioane de lei, banii investiţi de CN “CFR” SA. Iar graba era mare pentru că în 2023, Timişoara, Capitala Culturală Europeană, e obligată să aibă măcar o gară cum se cade.

Doar că a trecut şi anul, a trecut şi iarna, şi primăvara, iar la gară nicio mişcare.     Ministrul Grindeanu, prezent la sfârşitul acestei săptămâni la Timişoara, a venit cu veşti noi. A promis din nou că lucrările vor demara.

„În sfârşit s-a primit aprobarea, nu e prea târziu niciodată, după şase-şapte luni, astfel încât undeva în jurul datei de 15-20 iunie se va preda amplasamentul şi vor începe lucrările.

Mi-aş fi dorit să înceapă mult mai repede, dar înţeleg şi ritmul administraţiei din Timişoara, un ritm care e unul tânăr şi liber, aşa, ca să nu spun mai multe.

Deci se va preda amplasamentul în jurul datei de 15-20 iunie şi vor începe lucrările la gara din Timişoara”, a declarat ministrul Sorin Grindeanu.

Vă reamintim,  CFR a scos la licitaţie în 2020 „reabilitarea faţadei, reparaţii platforme, iluminat, acces intrări în clădirea de călători staţia CF Timişoara Nord şi reparaţii acces peron linia 1+acces tunel pietonal”.

În noiembrie 2020, s-a semnat contractul cu Constructim SA – Bauerhof Agrobanat SRL – Longhersin SRL – Lăstun SR, doar că au apărut modificări la soluţii tehnice, iar între timp a exprirat şi autorizaţia de construcţie.

Principalele lucrări care se vor executa la cele cinci corpuri de clădire sunt consolidarea elementelor structurale afectate de degradări, intervenţii asupra faţadelor şi acoperişurilor, reabilitare termică, finisaje, se va monta un sistem paratrăznet nou.

Se va reface tunelul pietonal către peroane şi se va realiza un nou acces în clădire, se montează un sistem de supraveghere video, se vor monta iluminat de tip LED, dar şi un sistem audio nou. Se vor asigura, desigur, şi spaţii comerciale.

Pentru persoanele cu dizabilităţi, va fi realizat ghidaj tactil, pe marginea peronului, dar şi alte facilităţi atât de necesare.

În piaţeta gării se va amenaja o fântână arteziană.

Sursa articol-foto: https://adevarul.ro

 

Alte subiecte :

Pe bulevardul Cetății se va desfășura evenimentul „Străzi pentru Comunitate”

Comisia de Circulație din cadrul Primăriei Municipiului Timișoara a aprobat închiderea traficului rutier în data de 14.04.2024, pe Bulevardul Cetății, în...

Controale ale Gărzii Forestiere în Timiș. Ce au găsit autoritățile?

Inspectorii Gărzii Forestiere au luat la puricat mai multe drumuri publice, forestiere, dar și depozite de lemn ale unor firme din județ. Controale au...

Citește și :