Promisiunea pentru circulaţia vaporaşelor, degeaba. Guvernul nu are proiectul pe ordinea de zi, la ședința de azi

112

Trei săptămâni! Atât a trecut de când Guvernul putea şi trebuia să aprobe hotărârea privind înfiinţarea Administraţiei Canalului Navigabil Bega, act ce punea motoarele vaporaşelor Timişoarei în mişcare. Din păcate, nici în această săptămână, la şedinţă, Executivul nu discută proiectul salvator.

Chiar săptămâna trecută, joi, 17 mai, ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, promitea la Timişoara că în 7 zile problema va fi rezolvată. Asta însemna că joi, 24 mai, proiectul trebuia să fie aprobat de Guvern.

„Înţeleg că în această săptămână se rezolvă unele observaţii de către Ministerul Justiţiei, urmând ca săptămâna viitoare să intre în şedinţă de Guvern şi să fie aprobată completarea domeniului de activitate a Ministerului Transporturilor cu înfiinţarea aceste administraţii fluviale a canalului Bega. Astfel încât banii accesaţi din fonduri europene să nu fie obligaţi cetăţenii Timişoarei să-i returneze”, declara ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, în 17 mai.

Potrivit informărilor trimise de Executiv, proiectul nu se regăseşte pe oridinea de zi a şedinţei care a început la ora 13:00. Aşa se face că termenul de punere în mișcare a vaporaşelor devine tot mai apăsător, iar riscul ca Timişoara să înapoieze banii europeni, 6 milioane de euro pentru reabilitarea malurilor canalului Bega, este tot mai mare.

LĂSAȚI UN MESAJ