10.3 C
Timișoara
vineri 23 februarie 2024

Proiecte selectate în urma apelului de proiecte pe Fondul RO Bike Valley ediția 2023-2024

Un număr de 18 echipe din județele Timiș, Caraș Severin și Arad vor primi finanțări pentru a derula activități pentru promovarea mersului pe bicicletă, în urma apelului de proiecte al programului RO Bike Valley, implementat de Fundația Comunitară Timișoara și susținut de Decathlon România.
În anul 2024, cele 18 echipe vor organiza peste 100 de activități care promovează bicicleta ca mijloc de deplasare, educația rutieră în rândul bicicliștilor și alte activități de educație non-
formală pe biciclete. Câștigătorii apelului de proiecte vor primi finanțări nerambursabile în proporție de 100%, sub formă de granturi între 4.500 și 15.000 lei. La acestea se adaugă alte 8 competiții de renume din vestul țării, care sunt susținute recurent prin Fondul RO Bike Valley.
În luna octombrie 2023 au fost consiliate 33 de echipe interesate de oportunitatea de finanțare RO Bike Valley. În total s-au depus 26 de proiecte, care au trecut printr-un proces de selecție, în urma căruia au fost alese următoarele 18 proiecte câștigătoare:
 Grup de inițiativă MAGIC Bike – Lănțuind prin Caransebeș ediția a II-a
 Grup de inițativă MTB Otelu Rosu – Inițiere în ciclism montan pe Valea Bistrei
 Grup de inițativă Legendele Beiului – Descoperă fauna și flora Beiului pe bicicletă
 Grup de inițiativă Școala 20 Timișoara – Mini-Bike Ciarda Rosie
 Grup de inițativă Logabike – Tour de Caransebeș
 Grup de inițativă Împreună creștem mari – Biciclim și învățăm
 Asociația Ajutorul copiilor pentru viață/Kinderhilfe fur das leben Caransebeș – KH pedalează
 Asociația Club Sportiv Sport Competition – Arad MTB Trophy – ediția a V-a
 Asociatia Club Kiwanis Timisoara – Cheile Nerei Mountain Bike & Train Run
 Asociația Casa „Buna Mica”- BiciAutentic- Promovarea mersului pe bicicletă
 Asociatia Club Sportiv BA – Fabrica de Bicicliști 2024
 Asociația Bike Attack Reșița – Reșița Mountain Bike Race 2024 – editia 2
 Asociația Sportivă Montană Banat(ASMB) –„Hai afară – bike playground” by Scorilo Sky Race
 Școala Primară „Primii Pași” – Îmi salvez planeta, merg cu bicicleta -ediția a II-a
 Școala Gimnazială nr. 21 Vincențiu Babeș Timisoara – 21…START
 Liceul Teoretic „Tata Oancea” Bocșa – Eco-trasee montane, editia a III-a
 Școala Gimnazială Slatina-Timiș – RUN BIKE
 Centrul Școlar pentru Educație Inclusivă „C-tin Păunescu” – „Fun Pedals Bike”

Dintre cele 18 proiecte selectate pentru finanțare, 11 vor avea loc în județul Caraș Severin, 6 se vor desfășura în județul Timiș și unul în județul Arad. Vor fi implicate 7 grupuri de inițiativă, 6 organizații non-guvernamentale și 5 școli.
Pe lângă aceste proiecte, Fondul RO Bike Valley susține și alte programe recurente de interes regional și național, care vizează competiții sportive de anvergură cum ar fi Timotion, Lunca Timișului CX și Lunca Timișului Trophy, Wolf’s Run, Gugulan MTB & Run, Casoaia Bike, Run & Fun, Ziridava Road Race și Junior Maraton Timișoara.
Totalul fondurilor nerambursabile investite ajunge la peste 350.000 lei.

Mai multe detalii despre acordarea granturilor și mecanismele de finanțare puteți afla pe www.robikevalley.ro și pe www.fundatiacomunitaratimisoara.ro.
RO Bike Valley este mișcarea României către economia circulară, mobilitate, comunități active și stil de viață sănătos, susținută de Decathlon. Aceasta îşi propune să creeze o comunitate de parteneri, alături de care să contribuie la dezvoltarea circulară a întregului lanţ economic şi social de producţie, folosire, reciclare a bicicletelor, precum şi creşterea accesului, infrastructurii şi unor comunităţi prietenoase cu ciclismul.
Viziunea economiei circulare este surprinsă în cei patru piloni ai programului RO Bike Valley, care urmăresc impactul economic şi social al utilizării bicicletelor: producție, dezvoltare, access, comunitate.
www.robikevalley.ro


DESPRE FUNDAȚIA COMUNITARĂ TIMIȘOARA
Fundația Comunitară Timișoara (FCTM) face parte din mișcarea Fundațiilor Comunitare din România și a fost înființată în anul 2016 de către un grup de oameni preocupați de binele comun. Misiunea noastră este să construim încredere în comunitate, să sprijinim inițiativele locale și să realizăm conexiuni, contribuind astfel la dezvoltarea armonioasă a unor comunități prospere.
www.fundatiacomunitaratimisoara.ro
FB: FundatiaComunitaraTimisoara

Alte subiecte :

20 de ani de Smithfield România, 4.600 de specialiști dedicați în a produce „Hrană bună. În mod responsabil.”

2024 marchează 20 de ani de la debutul operațiunilor Smithfield România și tot atâția de angajament continuu în formarea de cariere de succes. „De...

Prima ediție 2024 a Salonului Industriei Ușoare | FOTO-VIDEO

În perioada 21 - 25 februarie 2024, Centrul Regional de Afaceri al CCIA Timiș găzduiește prima ediție din acest an a SALONULUI INDUSTRIEI UȘOARE, eveniment tradițional în rândul...

Citește și :