Proiect suplimentar la şedinţa extraordinară a CLT: parteneriat cu CJT pentru lărgirea drumului spre autostradă

148

Consilierii locali din Timişoara, reuniţi în şedinţă extraordinară, s-au trezit că primarul Nicolae Robu a venit cu un proiect suplimentar, lucru posibil numai în caz de urgenţă. Documentul este o cerere din partea Consiliului Judeţean Timiş de a se semna un parteneriat cu Consiliul Local Timişoara pentru lărgirea drumului Timişoara – Dumbrăviţa – A1.

Edilul este dispus să semneze parteneriatul, dar cu condiţia ca investiţia să se realizeze pe venituri locale, respectiv judeţene. Potrivit documentului trimis de CJ Timiş, parteneriatul este necesar pentru a accesa fondurile europene şi asta pentru că fără parteneriat nu se pot muta stâlpii, ei fiind amplasaţi prin proiect european.

„Nu cred că e calea bună pentru a rezolva problema. În 2021, Timişoara va fi Capitală Culturală Europeană. Vor fi peste 1 milion de turişti pe an, acum sunt 300.000. Dacă mergem pe fonduri europene în acest parteneriat, şansele să finalizăm în 2021 sunt minime. În cel mai fericit caz am putea începe la finalul lui 2018 sau chiar în 2019. În solicitare scrie că mutarea stâlpilor din Dumbrăviţa pentru lărgirea drumului şi în vatra comunei se va face în 2021 pentru nu afecta proiectul european de extindere a liniei de troleibuz. Păi ce facem: deschidem în 2021 şantier acolo? Eu spun să mergem pe venituri proprii”, le-a spus Robu aleşilor locali.

Solicitarea de modificare a ordinii de zi, făcută de CJT, a fost aprobată de consilieri cu 20 de voturi pentru. Rămâne de văzut dacă aleșii locali și județeni vor cădea de acord și vor aproba parteneriatul pentru lărgirea drumului Timişoara – Dumbrăviţa – A1.

UPDATE:
Primăria Timişoara este partener cu Consiliul Judeţean Timiş în proiectul de lărgire a drumului spre autostrada A1. Socilitarea CJT a fost aprobată de aleşii locali.

LĂSAȚI UN MESAJ